Kvinner ringer banken for å sjekke om de har råd til å skille seg – mange velger å bli

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 16. februar 2023 | 16:16

DNB-banksjef Stina Månestråle Hopsdal opplever at kvinner «blir i forholdet fordi de ikke har råd til å skilles,» skriver NRK.

– Jeg har opplevd at kvinner kommer inn i banken og lurer på om de har råd til å gå fra mannen, sier Stina Månestråle Hopsdal som er banksjef for privatmarked i DNB Stavanger.

Det er dyrt å gå fra én til to boliger.

– Jeg husker et tilfelle der vi ikke kunne gi finansiering på grunn av redusert inntekt. Da valgte hun å bli i det forholdet, sier Hopsdal.

DNB mener færre velger å gå fra hverandre nå som økonomien er vanskelig. Banken opplevde en «bruddtopp» i oktober i fjor.

– Det har nok sammenheng med økonomien. Av erfaring ser vi at folk holder litt tettere på partneren når det blir dyrere å være alene, sier Hopsdal.

Familievernkontoret opplever at økonomien kan spille en rolle når par ønsker å skille lag.

– Noen blir i et forhold fordi de ikke har økonomi til å gå. Jeg har hatt klienter som har sjekket med banken, og forteller at de ikke har økonomi til å være alene. Er forholdet greit nok er kanskje økonomi en faktor som holder igjen, men er det en stor belastning vil flere gå på tross av økonomien, sier Stine Elisabeth Skogvold, psykolog på Bodø familievernkontor.

Meningsløst at NRK skal investere i gaming-tv og Sophie Elise-fjas (+)

mest lest