Boksestevne i Oslo: – Det viktigste er at alle kommer seg hjem med helsa i behold

Avatar photo
Publisert 16. april 2024 | 13:25

Overskriften er ordene til bokseren Kevin Melhus (34) etter å ha vunnet kampen mot tyske Pascal Wolters (34). Disse ordene er etter min mening det som betegner boksesporten aller best.

Disse ordene og bildet av Sayed Kazimi og motstanderen viser at menn og kvinner kan kjempe mot hverandre på svært voldsom måte, men fremdeles være gode venner i etterkant. Tenk om bare verden generelt kunne vært slik. Ja ja, det er vel ønsketenkning fra min side.

Foto: Pål Holden.

I helgen ble This Is Boxing arrangert på Sentrum Scene i Oslo. Stevnet promoteres av Norway Boxing Promotion. Det er legendariske Max Mankowitz fra Oslo Bokseklubb som står bak. Mankowitz ble forøvrig kåret til Årets Ildsjel i Oslo. 

Mannen er en legende innen det norske boksemiljøet. Konferansiér var Lars Eikanger, den velkjente radiostemmen.

Foto: Pål Holden.

Ringside sitter også tidligere proffbokser Thomas Hansvoll som ekspertkommentator for VGTV. Kanalen er den eneste som sender direkte.

Det er synd at norske medier ikke er mer opptatt av de mindre idrettene i Norge. Fotball og ski tar omtrent hele sendeflaten. Norge har i dag flere proffboksere, noe kanskje de fleste ikke vet.

Den sedvanlige vakre unge damen som varsler om rundenumrene var selvfølgelig med også.

Foto: Pål Holden.

Det er ikke ofte det er slike arrangement i Norge, så undertegnede tok seg en tur for å sjekke dette ut. 

Sentrum Scene var utsolgt denne kvelden, så det er ingen tvil om at det norske folk liker boksing.Proffboksing var jo forbudt i flere år, men heldigvis kom politikerne på bedre tanker. Det er ikke fler eller alvorligere skader i boksing enn i andre idretter.

Fire kamper stod på programmet, med hovedkampen Kevin Melhus (Norge) mot Pascal Wolters (Tyskland) i cruiservekt som største attraksjon. I denne kampen forsvarer Melhus sin WBO tittel som han fikk i fjor etter å ha slått finnen Samuli Karkkainen. 

Melhus har vært borte fra boksingen en periode grunnet sykdom, men er nå sterkt tilbake i ringen.

Han kommer inn i kampen med 11 seire og ingen tap.

Wolters har samme antall seire, men ett tap. Alle seirene på KO, så det er ingen pyse Melhus møtte denne kvelden. Melhus er rangert som nummer 8 i WBO, og bokser i cruiservekt klassen. Dette er gutter som veier opp mot 90 kilo.

Da Pascal Wolters entrer ringen er det med et uttrykk som er ganske skremmende. Bokseren har det typiske slugger uttrykket som kan skremme noen og enhver.

Men så er det jo ferdigheter som vinner boksekamper, og ikke utseende. 

Kampen var stipulert til 10 runder. 

Kampen starter i et ganske rolig tempo. Melhus og motstanderen føler litt på hverandres styrke. Men det er tidlig ganske klart at Melhus er i bedre form enn motstanderen. Men tyskeren har slagstyrke, og lar nordmannen føle litt på dette flere ganger. Tyskeren har jo vunnet på KO i 10 av 11 kamper. Så han er farlig.

Men etter 6 runder virker det som Wolters begynner å å gå tom for krefter, og Melhus kan hale seieren i land på TKO (teknisk knock out) et stykke ut i runden.

Flere av de norske bokserne er debutanter i proffsirkuset. 

Følgende norske utøvere var med foruten Melhus.

Aleksander Martinsen vant sin kamp.

Foto: Pål Holden.

Brage Lange vant sin kamp.

Foto: Pål Holden.

Sayed Kazemi vant sin kamp. Kazemi hadde forøvrig med seg omtrent hele hjembygda Raufoss på kampen. Feiringen ble så langvarig at konferansiér Eikanger måtte be dem pent om å avslutte.

Foto: Pål Holden.

Det var en svært god stemning på Sentrum Scene hele kvelden, men aller mest jubel fikk Sayed Kazemi. Han er nok en lokal helt i Hønefoss om dagen.

Det er en fremtid for norske proffboksere, både mannlige og kvinnelige, og norske medier bør være seg sitt ansvar bevisst her. Dette er noe nordmenn faktisk er interessert i. Jeg håper og forventer at det bli andre å se på de kommende stevnene fremover.

mest lest