Rød Ungdoms nye leder vil ikke kalle Hamas en terrororganisasjon

Avatar photo
Publisert 16. april 2024 | 14:26

På ungdomspartiets landsmøte i helgen valgte Rød Ungdom Amrit Kaur som sin nye leder. Hun er uenig med moderpartiet i en rekke saker.

Overfor Klassekampen sier Kaur at hun er motstander av all våpenstøtte til Ukraina. Hun vil at Rødt skal fortsette å beskrive seg selv som et kommunistisk parti, og hun vil ikke ta avstand fra Hamas eller definere bevegelsen som en terrororganisasjon.

– Rødt skal kjempe for et klasseløst samfunn uten utbytting av arbeiderklassen, og det er viktig for meg at jeg er kommunist, sier hun til avisen.

Videre sier Kaur at våpenleveranser til Ukraina bidrar til en militarisering av den vestlige verden. Hun viser til at vi lever i en tid hvor vi har amerikanske soldater på norsk jord, og der det finnes flere våpen enn noen gang.

Selv om Palestina er en viktig sak også for moderpartiet, er Rødt en tydelig motstander av terrororganisasjonen Hamas. Det er imidlertid ikke den nye ungdomspartilederen.

Amrit Kaur sier til Klassekampen at palestinerne ikke har noe annet valg enn å kjempe tilbake mot Israel.

– Jeg har familie som har brukt makt til å frigjøre seg fra britisk okkupasjon, så jeg vil ikkje fortelle noen andre hvilke virkemidler de skal bruke. Jeg skjønner ikke hvorfor det er greit når Vesten brukar makt, men når ikke-statlige grupper gjør det, så er det automatisk terrorisme.

Rødt-leder Marie Sneve-Martinussen vil ikke kommentere lederbyttet i RU. Fungerende partisekretær Stine Westrum skriver i en epost at moderpartiet ikke uttaler seg om interne forhold i ungdomspartiet.

mest lest