Lanserer ny avis

Avatar photo
Publisert 16. mai 2023 | 14:21

Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum forteller at den nye avisen blant annet skal kjempe mot ukritisk journalistikk og konspirasjoner.

Den nye avisen blir en lokalavis. Den skal hete «KRS Avisen Kristiansand» og starter opp allerede tirsdag 1. august. Avisen vil man finne på domenet KRS.no.

Landets største utgiver av redaktørstyrte medier, Amedia, står bak nysatsingen.

Stavrum tar delvis permisjon fra Nettavisen for å bidra til at avisen kommer seg på bena til den kommende politiske valgkampen frem mot lokalvalget 11. september.

Gunnar Stavrum har fått med seg nyhetsredaktør Marianne Drivdal, som inntil nylig var sjefredaktør i Tvedestrandsposten.

Vil ha oppgjør med konspirasjoner

Stavrum skriver i Nettavisen at hensikten med den nye avisen blant annet er å «rydde opp» etter det han kaller et «politisk jordskjelv» og «massiv mistillit» ved forrige valg.

Han sikter trolig til en kontrovers som blusset opp rundt den nettbaserte avisa Sørlandsnyhetene under lokalvalget i 2019. Denne avisa ble blant annet kritisert for å publisere artikler uten navngitte forfattere. Avisen har også blitt anklaget for å polarisere den politiske debatten i Kristiansand.

– Konspirasjonsteorier bringer ikke verden videre. KRS er ikke redd for uenighet eller ulike syn, men de må baseres på virkelighet og sannhet, sier Stavrum.

Les også: Ferske tall: Journalistene stemmer fortsatt blodrødt

Videre skriver han at KRS skal bli en liberal og partipolitisk uavhengig lokalavis.

– Ingen større byer har godt av avismonopol, og med nær 120.000 innbyggere har Sørlandets hovedstad godt av mediemangfold, skriver Stavrum.

Nettavisen, som Gunnar Stavrum har vært redaktør hos siden 2003, er kjent som en sentrumsorientert og politisk nøytral avis. For å tilrettelegge for åpenhet overfor leserne sine, har avisen derfor offentliggjort hvordan redaksjonens ansatte stemmer ved norske valg.

Et flertall av Nettavisens journalister stemte borgerlig både i 2019 og i 2021.

Skal dekke årets valg

KRS har ambisjoner om å komme seg på beina innen kort tid, slik at de kan dekke valgkampen i Kristiansand.

– Allerede ved høstens kommunevalg har vi ambisjoner om å gi byens velgere et godt og kritisk innblikk i hva de ulike partiene står for i viktige saker. Vi kommer til å bruke vår journalistiske kompetanse til å lage nyhetsinnhold og kommentarstoff før valget som har betydning når velgerne skal avgjøre hvem som skal styre byen de neste fire årene, skriver Stavrum.

Gunnar Stavrum er selv fra Kristiansand.

mest lest