Masseskytinger i USA: Flere alvorlig skadet i Texas og Detroit

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. juni 2024 | 09:53

I løpet av helgen har USA vært rammet av flere masseskytinger, hvor flere personer har blitt alvorlig skadet både i Texas og Detroit.

Texas
Tidlig søndag morgen, norsk tid, rykket politiet i Texas ut til en skyteepisode på Old Settlers Park i Round Rock, hvor folk hadde samlet seg for å markere «Juneteenth,» en amerikansk høytid som markerer frigjøringen av de siste slaver i USA.

Politiet har bedt folk om å holde seg unna området mens etterforskningen pågår.

Seks personer, inkludert fire voksne og to barn, er fraktet til sykehus med potensielt alvorlige skader, ifølge meldinger fra ambulansetjenesten.

To personer døde etter skyteepisoden, skriver ABC News.

De døde så ikke ut til å ha vært en del av det større slagsmålet, og det var ukjent hvor mange skyttere det hadde vært, sier politisjef Allen Banks til kanalen.

Detroit
Lørdag ble opptil ti personer, inkludert to barn, skadet i en skyteepisode i en park i Auburn i Rochester Hills, nord for Detroit, ifølge Reuters.

Sheriffkontoret i Oakland fylke opplyste på sosiale medier at flere personer var såret.

Sheriff Michael Bouchard uttalte til lokale medier at det kan være snakk om ni eller ti skadde, hvorav to var barn, inkludert et åtte år gammelt barn. Flere av ofrene ble fraktet til lokale sykehus med ulike typer skader. Tilstanden til noen av de sårede er kritisk, men minst ett skuddoffer er allerede utskrevet.

Politiet kunngjorde tidlig at en mistenkt gjerningsperson var pågrepet i en bolig i nærheten. Senere på kvelden ble det meldt at den mistenkte hadde tatt sitt eget liv. Ifølge Bouchard antas gjerningspersonen å ha avfyrt 28 skudd og ladet våpenet flere ganger. Et håndvåpen ble beslaglagt av politiet. Øyenvitner fortalte at gjerningspersonen ankom stedet i et kjøretøy, gikk ut og begynte å skyte, noe som så ut til å være en tilfeldig handling.

– Jeg er knust over å høre om skytingen i Rochester Hills, skriver Michigans guvernør Gretchen Whitmer på X.

Reaksjoner og videre etterforskning
Politiet fortsetter etterforskningen av begge hendelsene for å avklare motiv og omstendigheter. Disse skyteepisodene føyer seg inn i rekken av voldshandlinger som har preget USA de siste årene.

mest lest