Også på Arendalsuka: Vil stoppe spising av 30 millioner hunder

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 16. august 2023 | 15:56

Det har kommet besøk helt fra Japan og USA til det politiske sirkuset i Arendal.

Organisasjonen World Dog Alliance skriver i en pressemelding at de håper å se «Norge løfte dyrerettigheter slik som Norge er kjent for å løfte menneskerettigheter globalt.»

30 millioner hunder
– I Asia serveres 30 millioner hunder til middag hvert eneste år. Hele 70 % av dem er stjålne kjæledyr eller forgiftede gatehunder. Jeg forstår at det virker fjernt fra problemstillingene her i Norge, men Norge har en stolt tradisjon for å engasjere seg globalt i tema som fred og menneskerettigheter, og vi håper at Norge tør å heve stemmen og vise lederskap på internasjonal dyrevelferd også, sier Kike Yuen, prosjektleder i World Dog Alliance.

Yuen «erkjenner at det er krevende å få gjennomslag for sin hjertesak blant mylderet av politiske temaer på Arendalsuka.»

– Dyrevelferd er lett å lukke øynene for, og om vi ikke fortsetter å minne folk om lidelsene som skjer hver dag, kan det bli en politisk blindsone. Det er en av grunnene til at vi prioriterer å være til stede på arenaer som Arendalsuka, sier Yuen.

Med seg til Norge er de tidligere amerikanske kongressmennene Jeff Denham og Rodney Davis.

Fra Stortinget stiller Sverre Myrli (AP) i Næringskomiteen, som behandler den nye dyrevelferdsmeldingen i Norge.

– Hvert eneste land som engasjerer seg er med på å skape ringvirkninger og legge press på land som henger langt etter. En samtale i Arendal skaper grobunn for en slik debatt i Norge, og vil bidra til å få bukt med tortur av hunder på andre siden av kloden, sier Yuen.

mest lest