Frp frykter ras av konkurser: – Dette er ufattelig svakt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. september 2022 | 11:15

FrP-leder Sylvi Listhaug er ikke fornøyd med regjeringens foreslåtte strømpakke for bedrifter. Hun frykter ras av konkurser.

– Dette er ufattelig svakt. Regjeringens vente å se-holdning har blitt erstattet av en rødgrønn oppskrift på konkurser, utflagging og tapt verdiskapning. Støre og Vedum gambler med norske arbeidsplasser i frykt for å gi et svært lite antall av bedrifter noen kroner for mye. Dette er et ufattelig høyt spill med norske arbeidsplasser. Jeg syns at det er ufattelig at NHO og LO har gitt sin tilslutning. Det er å svikte norske bedrifter og arbeidsplasser, sier Listhaug til VG.

– En bedrift som i dag betaler rundt 5 kroner kilowatten må med regjeringens forslag fortsatt betale rett under 4 kroner kilowatten, noe som vil være et uhåndterlig kostnadsnivå for svært mange bedrifter. Regjeringen virker å være mer opptatt av å begrense ordningen enn å forhindre et konkursras, sier Listhaug.

Lan Marie Berg i MDG mener det er positivt at regjeringen nå kommer med en avgrenset og målrettet ordning for næringslivet. MDG sier de hadde håpet at de også hadde kommet med en storstilt pakke med energisparingstiltak både for husholdningene og næringslivet.

– Situasjonene vi står i nå er en stor mulighet for å kunne sette i gang den energisparedugnaden vi burde ha kommet i gang med for lenge siden, sier Lan Marie Berg.

Nikolai Astrup, som er Høyres energipolitiske talsperson er kritisk til at regjeringens nye strømstøtteordning stopper allerede ved nyttår.

– Vi er usikre på om regjeringen egentlig har oppfattet alvoret i situasjonen, sier han til VG.

Politiet skal gi kvittering ved ransakelse: Frp frykter færre beslag av kniver og våpen

mest lest