Volden i Osloskolen: – Vi mener regjeringen må ta ansvar for dette nasjonalt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. september 2022 | 07:48

SV ber om at alle skoleansatte får opplæring i å håndtere voldelige elever.

I Osloskolen skal lærerne kurses i å håndtere vold og trusler på jobb. Nå ber SV kunnskapsministeren komme på banen og sørge for at alle ansatte i skolen i hele Norge lærer å håndtere voldelige elever.

Bakgrunnen for saken er Arbeidstilsynets tilsyn i Osloskolen knyttet til vold og trusler mot ansatte ved skolene. Arbeidstilsynet har bedt Utdanningsetaten sørge for at alle som trenger det skal få tilstrekkelig kursing og opplæring i å håndtere vold og trusler, skriver Dagsavisen.

SV mener at regjeringen skal komme på banen. Vold og trusler mot ansatte på skolene er dessverre ikke bare et problem i Oslo, og dersom Osloskolen må gi opplæring og kursing til sine ansatte bør også alle andre kommuner gjøre det samme, mener SV.

Les også: – Når vi ser slik pseudovitenskap i skolen, må vi kjempe for barna våre

– Det aller første man bør gjøre er å starte en dialog for å finne ut hva slags tilbud kommunene rundt omkring i landet gir lærerne, og hva man trenger å gjøre for å sikre tilstrekkelig god opplæring i dette, sier utdanningspolitisk talsperson i Sosialistisk venstreparti, Freddy André Øvstegård.

– Vi mener regjeringen må ta ansvar for dette nasjonalt og stille opp for kommunene. Jeg lurer på hva Tonje Brenna mener at trengs og hva regjeringa vurderer å gjøre. Det aller første man bør gjøre er å starte en dialog for å finne ut hva slags tilbud kommunene rundt omkring i landet gir lærerne, og hva man trenger å gjøre for å sikre tilstrekkelig god opplæring i dette, sier Øvstegård.

I sitt svar sier kunnskapsminister Tonje Brenna at vold og trusler, enten det er rettet mot elever, lærere eller andre voksne i skolen, er uakseptabelt.

– Det er alvorlig både for de som utsettes for det, og for dem som utøver volden, sier Brenna.

Kniv- og skyteepisoder i Oslo: Løp i skolegård med machete og revolver

mest lest