Biden: Raketten trolig ikke skutt opp fra Russland – peker på Ukraina

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. november 2022 | 04:57

Joe Biden sier rakettens bane tyder på at den ikke kom fra Russland. 

USAs president Joe Biden avholdt hastemøte på Bali sammen med ledere fra Tyskland, Canada Nederland, Japan, Spania Italia, Frankrike og Storbritannia rakettnedslaget i Polen.

Presidenten fikk spørsmål før møte fra journalistene til stedet om rakettnedslaget, om han kunne si mer om hva han visste om situasjonen. Han svarte nei, men etter møtet kommer Biden imidlertid med en oppsiktsvekkende uttalelse.

– Det er usannsynlig gitt kursen rakettene hadde at de kom fra Russland, men vi får se, sa han til reportere på G20-møtet i Indonesia ifølge Sky News.

De første undersøkelsene av raketten som falt ned i Polen i går, viser at den kan ha blitt skutt opp av Ukraina og at den var rettet mot en russisk rakett. Det er amerikanske kilder som sier dette, ifølge AP.

NRK skriver at «USAs president Joe Biden gjentok dette på hastemøtet med ledere fra G7, EU og Nato i dag tidlig, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.»

Kreml-talsmann
Dmitrij Peskov sier til CNN at han ikke har noen informasjon om tirsdagens hendelse øst i Polen.

– Dessverre har jeg ingen informasjon om det, sier Dmitrij Peskov.

Polens Radio Zet rapporterte tirsdag med henvisning til uoffisielle kilder at to missiler traff korntørkere i landsbyen Przewodow i det østlige Polens Lublin voivodskap, nær grensen til Ukraina. Ifølge rapporten ble to personer drept i hendelsen. Rapporten nevner ikke opprinnelsen til disse missilene, skriver Tass.

– Ingen angrep nær den polsk-ukrainske grensa er utført av russiske våpen, sier Russlands forsvarsdepartement.

– Vraket publisert av polske massemedier fra åstedet i Przewodow har ingen tilknytning til Russland, heter det i en uttalelse.

Russlands forsvarsdepartement har imidlertid uttalt at uttalelser fra polske medier om russiske missiler på polsk territorium er bevisst provokasjon, med formål om å eskalere situasjonen, ifølge Reuters.

 

Polens president: – Ingen avgjørende bevis

mest lest