Slår seg sammen med Waltherzøe i nytt parti

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 17. februar 2024 | 16:07

Cecilie Lyngby ga seg som leder i Folkets Parti etter et skuffende valgresultat i september 2023. I desember meldte hun seg inn i INP.

Men i januar etter bråket og splittelsen i INP, meldte hun og makker Britt Fossum seg ut igjen.

Nå bekrefter Lyngby at hun har meldt seg inn i Det norske industripartiet (DNI) som Owe Ingemann Waltherzøe stiftet bare dager etter at han trakk seg som leder i INP.

Også Britt Fossum, som satt i bystyret for FP sammen med Lyngby, har meldt seg inn.

Lyngby sier dette til iNyheter om hvorfor hun ga seg i Folkets Parti.

Før jul var jeg veldig sliten etter mye arbeid med Folkets parti og jeg trengte virkelig en pause. Videre er det og har aldri vært viktig for meg med makt posisjon, viktigste har vært å få til endring i dagens politikk.

– Hvorfor ble det Det norske industriparti?

Jeg har i ca 2 år hatt samtaler med Owe og vi er 100% enige politisk. Etter en pause er Britt og jeg klare for å ta tak mot stortingsvalget i 2025. Vi har valgt DNI da vi vet at her er politikken første pri, «Fra ord til handling» , sier Lyngby.

Britt Fossum t.v. og Cecilie Lyngby. Foto: Privat

Lyngby sier videre at de «kjenner Owe gjennom samtaler.»

– Er du ikke redd for at dette blir nok et promilleparti?

Jeg er ikke redd for at dette blir et mikroparti, folk er lei dagens politikk og politikere som har sittet i sine verv i 10-20 år, de må byttes ut. Nye hoder må inn. DNI vil fokusere på politikken og ikke skape uro internt. Fokus og ærlighet er veien å gå. Vi håper resten av FP kommer med oss, legger hun til. 

Lynby forteller at hun og Britt Fossum allerede har opprettet fylkeslag for DNI Oslo. Lyngby er fylkesleder for DNI Oslo og Britt Fossum nestleder.

DNI er et parti for folket og nå skal det jobbes med eldreomsorg, næringslivet og energi politikken for å nevne noe. Folk må få en lettere hverdag, sier Lyngby og avslutter.

Bompenger skal vi alltid slåss imot uansett, en sak vi prioriterer høyt.

Partileder Owe Ingemann Waltherzø er fornøyd med nytegningene.

Cecile Lyngby og Britt Fossum er selvsagt velkommen til DNI. De er begge ressurspersoner som ganske sikkert vil gjøre seg bemerket i DNI. De har begge politisk erfaring fra Oslo byråd, Cecilie som leder for helse og sosial utvalget. Deres erfaringer vil være verdifulle for DNI, sier han i en kommentar til iNyheter.

DNI har foreløpig ikke blitt registrert med noen merkbar oppslutning på meningsmålinger, men på direkte spørsmål i en måling for Nettavisen uttalte 2,9 prosent at de «definitivt» ville stemme på partiet, mens 4,3 prosent svarte «kanskje».

mest lest