Masseskyting på bursdagsselskap – flere drept og skadet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. april 2023 | 03:20

Fire personer, inkludert en fremadstormende amerikansk fotballstjerne, er drept i en skyteepisode i Alabama.

Ytterligere 28 personer er skadet. Noen av dem er i en kritisk tilstand, ifølge politiet.

Hendelsen fant sted på en tenårings 16-årsdag sent lørdag kveld i byen Dadeville, i Tallapoosa County – omtrent 100km nordøst for Alabamas delstatshovedstad Montgomery.

Det var ikke umiddelbart kjent om en mistenkt var i varetekt, men politiet sa at pistolmannen ikke lenger var en trussel mot samfunnet.

– Vi kommer til å fortsette å jobbe på en veldig metodisk måte for å gå gjennom denne scenen, for å se på fakta, og sikre at rettferdighet blir brakt til torgs for familiene, sier Jeremy Burkett, sersjant ved Alabama Law Enforcement Agency.

Dadevilles ordfører, Frank Goodman sier det var kaotisk på det lokale sykehuset.

– Det var folk som løp rundt. De gråt og skrek, sier han.

– Det var politibiler overalt, det var ambulanser overalt. Folk prøvde å finne ut om sine kjære. Det var en scene, hvor vi aldri har opplevd at noe lignende har skjedd i byen vår før, sier ordføreren.

Blant de drepte var en fotballspiller som nettopp hadde signert med Jacksonville State University.

Philstavious «Phil» Dowdell feiret på søsteren Alexis fest før han ble skutt til døde, fortalte bestemoren Annette Allen The Montgomery Advertiser.

– Han var et veldig, veldig ydmykt barn. Aldri problemer med noen. Hadde alltid et smil om munnen, sier Allen til avisen, og kaller det «a million-dollar smile».

Dowdells mor ble også skadet i skytingen.

President Joe Biden kom også med en uttalelse.

– Hva har vår nasjon kommet til når barn ikke kan delta i en bursdagsfest uten frykt? sier Biden.

Han la til at våpenvold i USA er «opprørende og uakseptabelt» – og oppfordret politikere i Kongressen til å vedta lover som kan flytte ansvar til våpenprodusenter, forby angrepsvåpen, kreve sikker lagring av våpen og mer bakgrunnssjekk.

Politiet opplyste at skytingen skjedde rundt klokken 22.30 lørdag lokal tid. Det er ikke kommert frem noe informasjon om et mulig motiv.

Funn av død person i Vestfossen – trolig savnet 25-åring

mest lest