Huseier tiltalt for knivdrap på leieboer – lå død i nesten to uker

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. juni 2024 | 09:43

Mandag starter rettssaken mot en huseier i Haugesund som er tiltalt for å ha drept sin 60-år gamle leieboer med flere knivstikk etter en krangel.

Den tiltalte er en 49 år gammel mann.

– Tiltalte forteller at det var en nødvergesituasjon, men at det gikk for langt. Han ble angrepet og ble redd, sier mannens forsvarer, advokat Stian Kristensen til NRK.

Ifølge tiltalen ble leieboeren knivstukket flere ganger i ryggen, nakken og hodet. To av knivstikkene var dødelige.

– Bevisførselen vil så langt som mulig prøve å få belyst hva som skjedde før fornærmede ble drept, sier statsadvokat Henriette Kvinnsland til NRK. Hun skal føre rettssaken på vegne av påtalemyndigheten i Haugaland og Sunnhordland tingrett denne uken.

Den avdøde ble funnet 14. august, etter å ha ligget død i leiligheten i nesten to uker, mens den tiltalte fortsatt bodde der. Datteren, som bodde utenbys, ble bekymret etter mange dager uten kontakt og reiste til Haugesund. Ved ankomst til leiligheten sammen med en venninne, merket de en ubehagelig lukt og kontaktet politiet.

Ifølge NRK er den drapstiltalte mannen også anklaget for å ha stjålet penger fra leieboeren. Offeret hadde over 80.000 kroner i kontanter på soverommet da han ble drept, og nærmere 27.000 kroner av disse ble funnet på tiltalte ved pågripelsen.

mest lest