Lara Trump lover å rettsforfølge alle som jukser i valget: – Vi vil spore deg opp

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. juni 2024 | 12:01

Lara Trump, medlem av Republican National Committee (RNC) og Trumps svigerdatter, lovet fredag å rettsforfølge alle som jukser i et valg.

– I år er året vi gjør det, sa Lara Trump under Turning Point USA’s konferanse i Detroit i delstaten Michigan.

– Vi sender også en tydelig beskjed til alle som vurderer å jukse i et valg: Vi vil finne deg, vi vil spore deg opp, og vi vil rettsforfølge deg til fulle i henhold til loven.

RNC lanserte på fredag en svingstat-initiativ for å mobilisere tusenvis av valglokale-overvåkere, valgfunksjonærer og advokater for å overvåke valget 5. november.

Lara Trump sa målet er å rekruttere mer enn 100 000 valgobservatører og 500 advokater for å være til stede ved valgsteder over hele landet.

I flere tiår var RNC begrenset i sin evne til å koordinere valgovervåkning og andre aktiviteter for valgintegritet av en føderal domstols samtykkeordre etablert for å stoppe republikansk-støttet velgerintimidasjon. Ordren ble først innført på 1980-tallet. Den ble opphevet i 2018 av en føderal dommer i New Jersey​.

– Vi har en unik mulighet akkurat nå som vi ikke har hatt på 40 år som parti. I 40 år var det en samtykkeordre plassert på RNC som ikke tillot oss å trene folk til å jobbe som valgfunksjonærer, sa Lara Trump på Turning Point USA-arrangementet. «Hvem trente alle i løpet av de siste 40 årene? Ikke RNC. Tenk på hvor mange personer DNC fikk trent.»

– Så nå har vi denne fantastiske muligheten til å trene deg til å jobbe på et valglokale. Vi kan trene deg til å jobbe på et opptellingssted når poststemmene kommer inn. Vi vil også ha advokater til å jobbe på hvert større valglokale slik at vi ikke er reaktive, vi er proaktive, sa hun.

– Vi kan ikke la 2020 valget gjenta seg.

RNC har ifølge Fox News sagt at deres nye innsats vil fokusere på å stoppe potensielle «demokratiske forsøk på å omgå reglene.» Partiet vil plassere overvåkere for å observere hvert trinn i valgprosessen, opprette varslingslinjer for valgobservatører å rapportere oppfattede problemer og eskalere disse problemene ved å ta rettslige skritt.

mest lest