USA: Vil øke produksjonen av ammunisjon – kan ta fire til syv år

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. juli 2023 | 08:32

USA jobber for å øke våpenproduksjonen etter at President Biden sa i forrige uke på TV at «vi har lite 155 mm artillerigranater».

John Kirby, koordinator for strategisk kommunikasjon i Det nasjonale sikkerhetsrådet, sa at Biden-administrasjonen jobber med forsvarsindustrien for å øke produksjonen av ammunisjon ettersom bekymringene vokser for at nasjonens våpenforsyning minker.

– Vi jobber veldig tett med forsvarsindustrien for å prøve å øke produksjonen, spesielt for artillerigranater, sa Kirby til Fox News søndag.

– Du så at vi ga noe klaseammunisjon til Ukraina som en mellomløsning her mens vi trappet opp produksjonen. Vi har veldig, veldig sterke samtaler med forsvarsindustrien, og vi tror at vi vil være i stand til å komme dit, fortsatte han.

Kirby reagerte på en rapport fra Center for Strategic and International Studies som viser at erstatning av lagre for ammunisjon som 155 mm granater kunne ta mellom fire og syv år.

Kirby sa at å erstatte ammunisjonen, ettersom krigen i Ukraina fortsetter og spenningen øker i Taiwan, ikke er et spørsmål om finansiering.

– Forsvarsindustrien vil åpenbart sørge for at hvis de skal øke produksjonen, så kommer produksjonstakten til å holde seg høy en periode. Fordi det betyr å ansette flere arbeidere, betyr det å omstille og legge til kapasitet i fabrikkene og produksjonskapasiteten. Så vi forstår det, og det er liksom den sentrale tesen her i diskusjonene vi har med dem, er å få dem til å øke produksjonen og la dem få vite at vi mener alvor med å gjøre det i en periode, sier Kirby.

Kirbys kommentarer kommer etter at president Biden sa på TV at USA ligger lavt på 155 mm artillerigranater.

– Dette er en krig knyttet til ammunisjon. Og de er i ferd med å gå tom for den ammunisjonen, og vi er lave på den, sa Biden til CNNs Fareed Zakaria sist søndag.

Flere på sosiale medier lurte på hvorfor Biden kunngjorde den amerikanske mangelen under et nasjonalt TV-intervju som ville bli sett av motstandere.

mest lest