KrF-politiker: – Alle er født i rett kropp – de som opplever noe annet må få riktig hjelp

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 17. september 2022 | 08:04

Kristen-Norges rives av mange uenigheter. Det står blant annet mellom tradisjonelle og progressive forståelser av blant kjønn, seksualitet og familie. Nå har to aktive kristne samfunnsdebattanter startet noe de kaller «Kristent ressurssenter».

Det uttalte målet er å «styrke den kristne forståelsen» av kjønn, seksualitet og familie. Tone Lise Gustavsen er pastor i pinsemenigheten Frisk-kirken og forfatter av en bok om seksualitet, mens Truls Olufsen-Mehus (40) i dag er nestleder i Hammerfest KrF. Sistnevnte har vært omstridt og det har kommet forslag om å ekskludere ham fra partiet.

I et debattinnlegg publisert i avisa Dagen skriver de to at de vil bidra til å løfte fram tydelige kristne røster i samfunnet. Videre vil de «sette søkelys på blant annet skeiv teori, postmoderne ideologi og utfordre etablerte usannheter». Det er Vårt Land som melder dette.

Olufsen-Mehus vil framsnakke fordelene med den kristne forståelsen av familievalg, samt at senteret skal få folk til å ytre seg om kjønnstematikk og Pride.

– Kan du beskrive hva du mener med «kristne verdier»?

– Det handler om at fra naturvitenskapelig side er det to kjønn, og disse er biologisk bestemt. Vi vektlegger den bibelske forståelsen av kjønn. Alle er født i rett kropp – de som opplever noe annet må få riktig hjelp, mener KrF-politikeren.

De skal lage et konkret opplegg for seksualundervisning, som de vil tilby til skoler, kristne organisasjoner og menigheter. De ønsker å fremme fordelene med det de kaller «den kristne familieforståelsen».

– Blant unge i dag er det for eksempel et problem at kvinner blir eldre og eldre før de får barn. Dette er et adressert samfunnsproblem, sier Olufsen-Mehus.

Energikrisen i Europa: EU har fattet vedtak mot vedfyring

mest lest