– Mye av det jeg leser er grovt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. november 2022 | 08:24

Statsminister Jonas Gahr Støre tar sterk avstand fra den grove netthetsen AUF-leder Astrid Hoem har opplevd etter at hun tok et oppgjør med Trond Giske i Debatten på NRK.

AUF-leder Astrid Hoem opplevd mye grov hets og trakassering siden hun på torsdag pekte på Trond Giske som en del av problemene Arbeiderpartiet nå står i. Hun mente at Giske er en av grunnene til at det er vanskelig å diskutere politikk i partiet om dagen, skriver Dagsavisen.

Det har vært grove karakteristikker om Hoem på flere Facebooksider og i uavhengige støttegrupper for Trond Giske.

Dagsavisen lister opp noen eksempler på hetsen mot Hoen:

«Han burde feie over henne, satt henne på plass», skriver en person.

«Møre fitte», skriver en annen.

«Ap-jugend på Utøya lobotomerer ungdommer med plumbo», skriver en annen.

– Det er nok et bevis på at det koster å stå i førstelinja i den norske samfunnsdebatten. Det er en ubehagelig realitet at særlig yngre kvinner er mer utsatt. Mye av det jeg leser er grovt. For min del handler det om å gi støtte til Astrid og alle andre som står i samfunnsdebatten og ta sterk avstand fra det, sier statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagsavisen.

Les også: Støre støtter kritikk mot «offensiv» Giske: – Har ikke oppført seg bra

Dagsavisen stiller spørsmål til Støre, om det koster for mye å ta slike debatter i offentligheten.

– For noen kan det gjøre det. Jeg håper vi har mange nok som orker å stå i det. Dette er ikke noe vi skal akseptere og si at «sånn må det være». Jeg mener at det er en bred tone her i Stortinget som tar avstand fra dette blant aller partier. Og selv om vi har sagt at vi tar avstand fra dette før så må vi si det igjen. Noe av det er i kategorien at jeg håper politiet følger det opp. Det er truende. Vi kjenner til historier der folk har blitt oppsøkt av politiet og svarer at «det ikke var ment sånn», men det skrives sånn. Det er uakseptabelt, sier Støre.

Trond Giske har ingen fremtid i Ap: Han burde starte et nytt parti (+)

mest lest