EU-sjef i Davos: – Den største trusselen er «desinformasjon»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 18. januar 2024 | 09:03

I forkant av dette årets møte i World Economic Forum i Davos publiserte de sin Global Risk Report 2024. På toppen av de «kortsiktige» risikoene som de 1495 intervjuede «ekspertene» førte opp var «Misinformation and disinformation», altså desinfomasjon.

Dernest «ekstreme værhendelser».

Rapporten kan leses her.

I Davos hvert år samles politiske ledere samt toppsjefer i verdens største selskaper til en uke med foredrag, debatter og ikke minst mingling, cocktail-partier, middager (og prostituerte). Det regnes som «globalistenes lekekasse».

Les også: Eskortetjenestene er fullbooket i Davos-området (+)

Organisator er World Economic Forum, som ble stiftet av tyskeren Klaus Schwab (85) i 1971. Hans mål er å samle verdens mektigste bak en agenda som påstås å skulle være til verdens beste. Kritikere vil mene at det tjener en eliteinteresse.

WEF produserere en rekke rapporter. De «utdanner» unge ledere som så har innflytelse i sin respektive hjemland og sektorer. Norges utenriksminister Espen Barth Eide har vært direktør for WEF og nærer fortsatt tette bånd til organisasjonen. Tidligere utenriksminister for Høyre, Børge Brende, er nå direktør i WEF.

EU-kommisjonens president, tyske Ursula von der Leyen, var en av talerne denne uken.

Von der Leyen startet med å takk «kjære Klaus». Deretter var henvendelsen retter mot sin likesinnede på toppen av maktpyramiden.

Hun omga det med en aura av selvgodhet og fremstilte seg og dem som forsvarer av frihet og sikkerhet.

«Det vil alltid være de som prøver å utnytte vår åpenhet, både innenfra og utenfra. Det vil alltid være forsøk på å sette oss av sporet. For eksempel med desinformasjon og feilinformasjon,» sa hun.

Hun fremhevet også EUs lov om digitale tjenester, som under dekke av å forhindre «hatfulle ytringer», etablerer kontroll over all informasjon på sosiale medieplattformer.

«Med vår Digital Services Act definerte vi ansvaret til store internettplattformer for innholdet de promoterer og formidler,» skrøt von der Leyen.

Hun konkluderte med «det er ingen tvil om at vi står overfor den største risikoen for den globale orden i etterkrigstiden. Men i mitt sinn er det heller ingen tvil om at vi kan gå videre med optimisme og besluttsomhet.»

Kritikere har bemerket at målet nummer én for disse ikke-valgte teknokratene er Elon Musk og X, gitt at de allerede har alle andre store plattformer «i lommene.»

Elon Musk deltar ikke på WEF. Han kommenterte imidlertid den nevnte rapporten.

«Med desinformasjon mener WEF alt som bryter med deres agenda,» skrev han på X.

World Economic Forum (WEF) ble grunnlagt i 1971 og har sitt hovedkontor i Davos. Sveits.

Klaus Schwab er grunnleggeren av World Economic Forum og har vært en sentral skikkelse i organisasjonen siden begynnelsen. Han er en tysk økonom og ingeniør. Schwab har også vært en forkjemper for begrepet «fjerde industrielle revolusjon», som refererer til den nåværende tiden med rask teknologisk utvikling.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

mest lest