USA med nye angrep mot Houthi-mål i Jemen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. januar 2024 | 06:54

USA gjennomførte onsdag flere angrep mot Houthi-mål i Jemen.

Ifølge opplysninger fra nyhetsbyrået AP har det blitt gjennomført rakettangrep fra amerikanske skip og ubåter i området.

Angrepene var rettet mot installasjoner der det ble gjort klar for nye angrep, ifølge USAs sentralkommando. Det er fjerde gang at de direkte har rettet seg mot gruppen i Jemen.

– Styrkene til U.S. Central Command gjennomførte angrep mot 14 Iran-støttede Houthi-missiler som var klargjort for avfyring i Houthi-kontrollerte områder i Jemen. Disse missilene på oppskytingsramper utgjorde en umiddelbar trussel mot handelsskip og amerikanske marinefartøyer i regionen, og de kunne blitt avfyrt når som helst. Dette førte til at de amerikanske styrkene utøvet sin iboende rett og plikt til å forsvare seg selv, skriver de på X.

– Disse angrepene, sammen med andre tiltak vi har iverksatt, vil redusere Houthienes evne til å fortsette sine hensynsløse angrep mot internasjonal og kommersiell skipsfart i Rødehavet, Bab el-Mandeb-stredet og Adenbukta.

Ifølge den Houthi-styrte TV-stasjonen Al-Masirah rapporteres det at Storbritannia også deltok i angrepet.

– Den amerikansk-britiske aggresjonen rettet seg mot provinsene Hodeidah, Taiz, Dhamar, Al-Bayda og Saada, melder TV-stasjonen, ifølge NTB.

mest lest