– Hele verden ler av det som skjer i USA

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. mars 2024 | 06:56

I seierstalen etter helgens valg i Russland uttalte president Vladimir Putin at han ville prioritere å takle oppgavene knyttet til det han beskrev som Russlands «spesielle militæroperasjon» i Ukraina, og at han ville forsterke den russiske hæren.

– Vi har mange oppgaver foran oss. Men når vi er samlet – uansett hvem som ønsker å true oss, undertrykke oss – har ingen noensinne lyktes i historien, de har ikke lyktes nå, og de vil aldri lykkes i fremtiden, sa Putin, ifølge Reuters.

Da han ble spurt av amerikanske NBC, om gjenvalget hans var demokratisk, kritiserte Putin det amerikanske politiske og rettssystemet.

– Hele verden ler av det som skjer (i USA), sa han. «Dette er bare en katastrofe, ikke et demokrati.»

– (…) Er det demokratisk å bruke administrative ressurser for å angripe en av kandidatene til presidentvalget i USA, blant annet ved å bruke rettsvesenet? spurte han, med en tydelig referanse til de fire straffesakene mot Donald Trump.

Putin varsler også straff for folk som ødela stemmesedler.

– Folk som ødela stemmesedlene sine – denne type folk må tas hånd om, sier Putin etter at han holdt sin seierstale i Moskva.

Opposisjonen i Russland hadde bedt folk om å møte opp ved valglokalene midt på dagen søndag for å protestere, men ifølge Putin hadde denne protesterende handlingen «ingen innvirkning».

mest lest