Gir seg i politikken

Avatar photo
Publisert 18. april 2024 | 15:55

Christian Tybring-Gjedde gir seg i politikken etter nesten 20 år.

Det kunngjør stortingspolitikeren torsdag ettermiddag.

– Jeg er ikke motivert til å ta en ny periode på Stortinget, sier han til Aftenposten.

Tidligere denne uken har Tor Mikkel Wara varslet at han ønsker seg førsteplass på stortingslista for Oslo.

FpU-leder Simen Velle har også sagt at han vil representere Oslo på Stortinget til det kommende valget. Frp-profilen Aina Stenersen har tidligere sagt det samme til Aftenposten.

Tybring-Gjedde stiller seg nå kritisk til at Wara skal inn. Aftenposten skriver at han skal ha irritert seg over at Velle og Wara nå er lansert som kandidater i Oslo, noe han ikke ble informert om før han kunne lese om det i VG denne uken.

Flere profiler i Frp har offentlig stilt seg positive til Tor Mikkel Waras comeback til stortingspolitikken, som utfordrer til Tybring-Gjeddes sete.

Nettavisen skriver torsdag at de får opplyst at sentrale personer i Frp nasjonalt og i Oslo har ønsket Tybring-Gjedde vraket i en lengre periode.

Mange skal ha sett på ham som lite gjennomslagskraftig på Stortinget. Han skal også ha blitt sett på som lite synlig i partiets lokalvalgkamp. Forøvrig skal det være mange i partiet som ser på Tybring-Gjedde som kontroversiell og konservativ, ifølge Nettavisen.

Christian Tybring-Gjedde har sittet på Stortinget siden 2005. Der har han markert seg som en av Frps mest innvandringskritiske stemmer.

mest lest