Amerikaner arrestert i Nord-Korea

Avatar photo
Publisert 18. juli 2023 | 13:57

En amerikansk statsborger er arrestert i Nord-Korea etter å ha krysset grensen til landet.

Amerikaneren var på omvisning i en sørkoreansk landsby da han krysset den militære delelinjen ulovlig og gikk inn i Nord-Korea. Det hevder FN i en uttalelse tirsdag ettermiddag.

– Vi tror at mannen er i nordkoreansk varetekt. Vi jobber med våre kolleger i Sør-Korea for å løse situasjonen, opplyser FN.

Nyhetsbyrået Reuters har videreformidlet opplysninger fra militæret i Sør-Korea om at amerikaneren er en soldat.

Ifølge BBC er grensen mellom Nord-Korea og Sør-Korea et av de best militært bevoktede områdene i verden.

Grenseområdet er fylt med landminer, elektriske gjerder og piggtråd, overvåkningskameraer, og vakter som overvåker grensen 24 timer i døgnet, skriver BBC.

USA er i Sør-Korea for å diskutere atomvåpen

Tirsdag har en amerikansk ubåt med atomvåpen ankommet byen Busan i Sør-Korea. Det bekrefter Det hvite hus. Dette er første gang siden 80-tallet at en slik ubåt er i landet.

USAs militære tilstedeværelse i Sør-Korea skjer i forbindelse med samtaler mellom landene hvor de drøfter hvordan de skal svare på en eventuell atomkrig med Nord-Korea.

Les også: Europa kan stå overfor en ny gasskrise neste vinter

Den sørkoreanske sikkerhetsrådgiveren Kim Tae-hyo uttalte tirsdag at samtalene med USA har forsikret landet om at de ikke trenger å utvikle egne atomvåpen, skriver Reuters.

Kim Yo-jung, søsteren til Nord Koreas leder Kim Jong-un, sa mandag at besøket skyver Nord Korea lenger bort fra forhandlingsbordet, ifølge Reuters.

mest lest