Sveits-milliardæren Kjartan Aas savner ikke Norge: – Jobber et kvarter om dagen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. september 2022 | 20:22

Eiendomsmilliardær Kjartan Aas flyttet til Sveits på grunn av formuesskatten.

Halvannen times kjøretur unna Kjell Inge Røkkes nye hjemby Lugano, ligger alpinparadiset Andermatt. På et platå mellom skianlegg, golfbaner er eiendomsmilliardær Kjartan Aas (61) sitt nye hjem, skriver Børsen.

I Sveits må han være 180 dager i året. I hjemlandet kan ikke være mer enn 61 dager, ellers må han også skatte til Norge.

Aas sier han har ingen planer om å bytte ut sin Volkswagen Transporter med en Ferrari. Planen er at det hovedsakelig skal komme barna til gode. Han har tre voksne barn, på 21, 23 og 26 år.

Les også: Moxnes vil straffe Røkke: – Vi har et hull i skattesystemet på størrelsen med en sveitserost

Aas har ingen planer om at barna skal styre forretningene videre, og tenker heller ikke på å etterlate seg en arv og ettermæle.

– Nei, jeg er ikke opptatt av det. Jeg tenker at dette er mitt prosjekt. Hvis de vil selge firmaet og kjøpe øl for pengene, så får de det. Men jeg kommer aldri til å selge, for jeg har glede av det, sier han.

Selv anser han seg selv som mer eller mindre pensjonist. I Oslo har han seks ansatte som tar seg av driften av Opulens, utleieselskapet han startet i 1989. Han er ifølge Kapital god for 1,7 milliarder kroner, etter å ha kjøpt opp bygårder og næringslokaler i Oslo.

Aas anslår at han bruker et kvarters tid på å svare på telefon og mail i løpet av en dag. Kanskje opp mot 20 minutter. Han sier det er uaktuelt å flytte tilbake til Norge. Oslo savner han ikke overhodet.

Kjell Inge Røkke flytter til Sveits: Sparer 360 millioner i årlig formueskatt

mest lest