Arbeiderpartiets stygge konspirasjonsteori

Avatar photo
Publisert 18. desember 2022 | 18:00

Dette innlegget gir uttrykk for skribentenes meninger.

Trettebergstuens kvoteringsforslag er bygget på en konspirasjonsteori om at samfunnet holder kvinner tilbake.

Mandag foreslo kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen at 40% av begge kjønn i styrene til private selskaper. Ifølge næringsminister Jan Christian Vestre så vil dette kravet bli stilt til mellom 15.000 og 25.000 private bedrifter.

Dette kravet vil ifølge regjeringen utjevne kjønnsforskjellene i «vanlige» aksjeselskaper.

Siden Trettebergstuen er så ivrig til å fortelle private bedrifter hvordan de skal organiseres og hvem som skal få jobbe der, så må man jo spørre seg hva det er som kan ligge bak en slik arroganse.

Tror hun at hun er bedre egnet enn bedriftene selv til å gjøre slike vurderinger?

Nei, det tror hun ikke. Trettebergstuen og resten av Arbeiderpartiet tror nemlig på en konspirasjonsteori om at samfunnet er kvinneundertrykkende, og at kvinner holdes tilbake. Dette skal være årsaken til at kvinner er underrepresentert i lederstillinger og enkelte yrker.

Kvinner og menn har veldig ulike interesser

Trettebergstuen tar feil. Den primære årsaken til at arbeidsmarkedet i Norge er så kjønnsdelt, er at kvinner og menn er biologisk ulike. Vi har ulike interesser og ulike egenskaper.

Forskning har i flere tiår bekreftet at kjønnsforskjeller er en realitet. Et konkret eksempel på slike kjønnsforskjeller er at kvinner er mer opptatt av folk og relasjoner, samtidig som menn er mer opptatt av ting og systemer.

Denne kjønnsforskjellen gjenspeiles naturligvis i arbeidsmarkedet.

Kvinner går til yrkene der de får jobbe med folk og relasjoner. Derfor er svært mange sykepleiere og grunnskolelærere kvinner. Menn går til yrker hvor de får jobbe med ting og systemer. Derfor er svært mange ingeniører menn.

Biologifornekterne på venstresiden nekter å akseptere de biologiske kjønnsforskjellene. De insisterer på at vi må nekte menn å få jobbe i de yrkene de selv ønsker. På denne måten kan kvinner slippe til. Kvinner som angivelig ikke får muligheten i dag.

Men Norge har faktisk ikke har en hær av høyt kompetente og aggressive kvinner som vil jobbe lange dager i et krevende arbeidsmiljø.

Les også: Trump vil forby samarbeid mellom statlige myndigheter og private selskaper for å hindre frie ytringer

De færreste kvinner er laget av jern slik som Sylvi Listhaug og Kristin Clemet. Ser man på de jernkvinnene som faktisk finnes her til lands, så er suksessen deres alltid produktet av hardt arbeid og brutal konkurranse med andre høyt kompetente mennesker.

Det er ikke statlige kvoter som gjør at kompetente mennesker ender opp der de hører hjemme.

Tvert imot, så vil statlig kvotering bare stå i veien for at kompetente menn fritt kan få konkurrere på arbeidsmarkedet, noe som til syvende og sist gagner hele samfunnet – både kvinner og menn. For det er nemlig slik at vi alle vinner når menneskene rundt oss jobber og skaper verdier uforstyrret av tåpelige reguleringer fra staten.

Så hva vil skje om Trettebergstuens forslag blir til realitet?

Vi bedriftene nå måtte dikte opp styreplasser dedikert til kvinner for å gjøre plass til de nødvendige ansettelsene de faktisk ønsker, uten å bryte kravene om kjønnsbalanse?

Vil bedriftene finne et annet land å operere i, hvor de slipper å forholde seg til slikt tull?

Eller vil bedriftene rett og slett innfinne seg i at de nå må ansette kvinner de ellers ikke hadde ønsket å ansatte, fordi de ikke for lov å ansette flere menn?

Uansett hvordan bedriftene ville tilpasset seg en slik kvote, så ville det blitt dyrere og vanskeligere å drive en bedrift med den kompetansen bedriften selv har behov for.

Høyre og Senterpartiet er også forgiftet av identitetspolitikk

Man skulle tro at et så radikalt og forkastelig politisk forslag ikke ville resonnere med store velgermasser i Norge. Men dessverre er til og med Høyre og Senterpartiet forkjempere for kjønnskvotering. Fremskrittspartiet er altså det eneste partiet som fører fornuftig politikk på feltet.

I 2018 sa Høyres likestillingsminister Linda Helleland i forsvar av kjønnskvotering:

«Det er mange kvinner som ønsker makt og lik tilgang på kapital som menn har hatt lenge.»

Hellelands påstand viser at hun er oppriktig overbevist om at kvinner er underrepresentert i lederstillinger, maktposisjoner og et utvalg av høyt lønnede jobber fordi de lever i et kvinneundertrykkende samfunn.

Det er bare ikke sant. Kvinner som har lyst på makt har de samme mulighetene som menn har. Tar du de eksisterende kvoteringsordningene i betraktning, så har faktisk kvinner flere rettigheter og muligheter enn menn.

Likevel er det flere menn på toppen.

Det er rett og slett fordi veldig mange kvinner ikke er opptatt av makt og penger.

Det er flere menn enn kvinner som er interessert i å delta i brutal, intens og aggressiv konkurranse for å komme seg til toppen. Menn er tross alt biologisk designet til å forsørge kvinner. Mannens instinkter og behov forsvinner ikke om du plasserer ham i et sivilisert og ideologisk samfunn.

Hele diskusjonene om kjønnskvotering burde vært lagt død for lenge siden. Men vi kommer oss dessverre ikke videre. Det er på grunn av biologifornektelsen som venstresiden bedriver.

Forskningen på kjønnsforskjeller er krystallklar. Dette vet venstresiden. Men de bryr seg ikke.

Mannen har desverre blitt en fiende for venstresiden.

Sander Furunes og Stig Even Lillestøl er medlemmer av Fremskrittspartiets Ungdom.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

R.I.P Resett: Dette vil vi med iNyheter

mest lest