Tajik om nestlederspekulasjonene: – Kjekt hvis folk tenker hyggelige ting om meg

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. desember 2022 | 02:59

Hadia Tajik synes det er hyggelig å bli nevnt i nestlederspekulasjonene.

Tajik sier i et intevju med TV 2 i Oslo at hun er klar for å ta et skikkelig tak for partiet, bidra til å skape ny politikk og få Ap opp fra en tilsynelatende bunnløs bølgedal.

Det har stormet rundt Arbeiderpartiet om en rekke saker siden partileder Jonas Gahr Støre overtok som statsminister etter valget i fjor høst.

Strømkrise, økte renter og prisøkning har ført til uro og krisemålinger for partiet. Det pågår en gryende debatt internt om å skifte ut statsråder og gjøre endringer i partiledelsen.

Mulig nestlederkandidat

– Nå blir du nevnt overfor oss som en mulig nestlederkandidat i Arbeiderpartiet. Er det for tidlig med comeback, eller tar du godt imot det?, spør TV 2.

– Altså, jeg synes jo det er kjekt hvis folk tenker hyggelige ting om meg, og nå har jo fortiden vist at framtiden kan være vanskelig å spå, så framtiden får bare bringe den gjør, sier Tajik.

Inspirert av Lysbakken.

SV-lederen har en veldig tydelig politisk stemme som kommer til å bli savnet, tror Tajik.

– Han har også en livshistorie ved at han har stått i hardt vær, stått han av og klart å stå på, så jeg må innrømme at jeg synes det er veldig inspirerende, sier hun.

Ap-ledelsen fikk flengende kritikk for at de ikke stilte opp i en fattigdomsdebatt på NRK for noen uker siden, noe Støre senere fastslo var en tabbe.

Tajik mener Marte Mjøs Persen gjør en superjobb, men hun påpeker at partiet er nødt å utvikle en sosialpolitikk som treffer folk enda bedre.

Hun viser til SIFOs rapport om at nesten sytti prosent av husholdningene i Norge sier at de opplever økonomisk utrygghet, at fjorten prosent av husholdningene sier at de tar opp lån for å betale for mat og andre ting som er helt nødvendig i hverdagen.

– Da må vi se på hva det er med velferdsstaten som gjør at vi som velferdsstat og fellesskap ikke klarer å stille godt nok opp for folk, sier Tajik.

– Vi er nødt til å gjøre en bedre jobb og jeg tenker at det er behov for at vi utvikler en sosial politikk som treffer folk bedre, legger hun til.

Tajik synes det er hyggelig å bli nevnt i nestlederspekulasjonene, understreker hun at intern personstrid om utskiftninger i regjering og endring i partiledelsen ikke er det partiet trenger.

Huitfeldt er bekymret for Norges nærhet til Russland: – Vi er sårbare

mest lest