Tar pause som partileder

Avatar photo
Publisert 18. desember 2023 | 19:15

Owe Ingemann Waltherzøe tar en pause som leder i Industri- og Næringspartiet (INP) frem til 1. mars.

Det bekrefter Joar Nesse, partiets fungerende leder, overfor Dagbladet.

– Vi hadde et møte før helga, og han tar seg en ferie. Vi har stått på 24 timer i døgnet i fire og et halvt år, og han har jobbet hardt for partiet, sier Nesse, som fra før er nestleder.

Dagbladet hevder imidlertid å ha fått tilgang til hemmelige dokumenter som viser at det er flere grunner bak at Waltherzøe nå tar pause.

«Jeg har mistet troen på dette prosjektet», skal partilederen ha sagt i et telefonmøte 8. desember. Videre skal Waltherzøe ha sagt at han ikke kommer tilbake om ikke «enkelte personer i denne organisasjonen» blir fjernet. Beslutningen hadde han tenkt over i lang tid. Dette skal komme frem i et dokument som ble sendt ut i partiet, ifølge Dagbladet.

Nesse avkrefter overfor avisen at Waltherzøe er borte for godt.

– Han trenger bare ferie. Når masse ting rører seg, er det viktig å få pustet litt. Vi skal forberede et valg til 2025, og da er det viktig å være uthvilt, sier han til Dagbladet.

I partiets egen Facebook-gruppe, skriver Waltherzøe at han trenger en pause etter å ha stått på for partiet døgnet rundt i flere år:

– Tiden for å lade er nå, før det braker løs til våren.

INP ruster seg for stortingsvalg om to år. Partiet oppsto i 2020 og har profilert seg på sin motstand til klimasløsing og eiendomsskatt. I kommunevalget fikk partiet 3 prosents oppslutning. Partiet har også ligget over sperregrensen (4 prosent) på en rekke meningsmålinger i år.

mest lest