Snøkaoset på Vestlandet gir seg ikke: − Fra verre til verst

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. januar 2024 | 05:56

Snøværet kan føre til forsinkelser og innstillinger i kollektivtrafikken i Bergen på fredag, opplyser kollektivselskapene.

Kollektivselskapene oppfordrer folk til å vurdere nøye om de må foreta reiser på fredag.

– Vi har fått ganske klare signaler på at fredagsværet blir dårligere enn det har vært torsdag. Det vil skape utfordringer i kollektivtrafikken, sier pressekontakt Øyvind Strømmen i Skyss til Bergens Tidende torsdag kveld.

Han ber folk tenke over om de behøver å reise fredag.

– Det er unntakstilstander og kjøreforholdene har gått fra verre til verst, men vi har noen fantastiske bussjåfører som prøver å opprettholde et best mulig rutetilbud, sier konstituert regionsjef i Tide, Frank Aadland til avisen.

Les også: Flere tusen brøyteklager i Oslo

Fra natt til torsdag og gjennom fredagen er det utstedt oransje farevarsel for betydelige mengder snø på visse områder av Vestlandet.

– Vi forventer mest i området fra omtrent Hardanger til Sognefjorden, fra 20 til 40 cm der det kommer mest, skriver Meteorologene på X.

– Det snør, det snør, tidelibom. Kost av bilen din FØR man kjører, skriver Vegtrafikksentralen Vest på X.

Vegtrafikksentralen Vest informerer NRK klokken 05:00 fredagsmorgen om at samtlige brøytemannskap er aktivt ute på veiene.

– De fleste fjellovergangene har vært åpne i natt bortsett fra ved Rv. 14 Vikafjellet, hvor det ble innført kolonnekjøring.

Fredag morgen opplyser trafikkoperatør Nina Heggernes til VG at det foreløpig går rolig for seg på veiene i distriktet. Hun forteller at det har har snødd veldig mye gjennom natten.

– Men det er klart, begynner det å snø voldsomt igjen og folk skal ut å kjøre på morgenkvisten, da kan det fort bli kaotisk. Det har vi jo sett disse dagene, sier hun til avisen.

mest lest