Piknik i parken under tropesol

Avatar photo
Publisert 19. juni 2023 | 20:26

Årets happening på Grunerløkka er Piknik i Parken. Festivalen samler tusenvis av tilskuere. Så også i år.

Arrangørene kunne rett og slett ikke vært heldigere med været. Strålende sol alle tre dager. Noen syntes kanskje det var litt for varmt, men arrangørene var forberedt. Gratis påfyll av rennende friskt vann fra kran til alle. Dette var et svært bra tiltak mener undertegnede. Det er ikke kult når en festival tjener stort på salg av vann.

Torsdagen var første dag med navn som The 1975 på plakaten. Bandet gikk på scenen sist klokken 21:00. Det var tydelig at vokalist Matty Healy har sine store beundrere blant unge jenter i Norge også. Stemningen var elektrisk, med påfølgende hyl fra de unge damene.

Som vanlig gjør Healy sine velkjente grimaser mens har flørter med publikum. Dette gikk rett hjem også i Oslo.

Fredagen hadde canadiske Ekkstacy (ja det skrives slik) den utakknemlige oppgaven å være først ute. Artisten har nok sine tilhengere i Norge, men ikke mange av dem hadde tatt turen til Sofienbergparken denne dagen.

Men vokalist med artistnavnet Eccstacy (hans virkelige navn er visstnok ukjent) hadde en klar melding til publikum, «I’m going to be the greatest» så selvtilliten er der.

Foto: Pål Holden.

Svenske Veronica Maggio entret scene klokken 16:00 denne fredagen, og hun hadde tydeligvis mange fans i parken. Det var mye jubel og sing-along. Damen har mye energi, og vet å få den til å smitte over på publikum.

Norske Briskeby stod på årets plakat, og entret scenen 18:30. Vokalist Lies Karlsnes var i slag denne kvelden, og fristet publikum med flere gamle slagere. Noe som ble godt mottatt av det entusiastiske publikumet.

Lørdagen kom med den samme varme gode følelsen av Syden i parken. Og norske Marit Larsen stod på programmet klokken 13.50. Det var litt glissent blant publikum såpass tidlig på dagen, men den gamle halvdelen av Marit og Marion gjorde sitt beste for å få publikum med.

Foto: Pål Holden.

Skandinavia stod også for neste innslag, da svenske Albin Lee Meldau gikk på klokken 14:45. Den svenske artisten har en ganske stor tilhengerskare i Norge, og flere av disse hadde tatt turen. Et par undertegnede snakket med hadde tatt turen nettopp for å se Albin.

Foto: Pål Holden.

Bergens stolthet Sondre Lerche hadde tatt turen fra sin bopel rett ved Sofienbergparken (noe han gjorde et poeng ut av med en liten morsomhet) «Ikke si det til folk i Bergen, men jeg bor faktisk rett her borte».

Lerche var i slag denne dagen, og sjarmerte publikum med sang og flere andre vittigheter.

Amerikanske Maggie Rogers fra Maryland brakte med seg mye energi og en god del entusiasme. Og dette viste publikum å sette pris på. Stemningen var på topp da hun stod på scenen.

Svenske The Cardigans skulle forsøke å holde følge med sitt show etter nevnte Rogers. Jeg tror nok mange fans syntes det gikk litt tregt med the Cardigans denne dagen. Det manglet litt på innlevelse. Men de gamle kjente sangene fikk i alle fall noen til å synge med.

Foto: Pål Holden.

Britiske Ben Howard holdt sin konsert klokken 19:30 lørdagen, og med sin svært lavmælte musikk skapte han en slags stemning blant publikum, men det var ikke akkurat hysteriske tilstander.

Artisten med dett noe uvanlige navnet alt-J var siste artist ut denne lørdagen. Her var det litt mer driv og energi. Og vokalisten/gitaristen har helt klart sine fans i Norge. Noe han helt sikkert satte pris på denne solfylte kvelden. Det var svært god stemning blant flere unge damer blant publikum.

Foto: Pål Holden.

Piknik i Parken (som opprinnelig startet sin tilværelse i Frognerparken) har etterhvert blitt et velkjent innslag i sommer-Oslo.

Jeg tror arrangøren har forbindelser til de høyere makter, for de kunne ikke timet dette bedre med hensyn til været. Søndagen kom til Østlandet med 10 grader kjøligere vær og regn. Vi får håpe de opprettholder sine bekjentskaper i himmelen til neste års festival også.

Til slutt en klapp på skulderen til arrangøren for meget godt gjennomført festival. Undertegnede ble imponert over unge frivillige som rett og slett plukket sneiper og snus hvor enn de fant dette. Og gratis vann selvsagt. Et meget godt tilbud.

mest lest