92 nakne migranter dukket opp på grensen mellom Tyrkia og Hellas: Nå kreves etterforskning

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 19. oktober 2022 | 21:29

UNHCR krever en umiddelbar undersøkelse etter at 92 nakne mennesker ble funnet på grensen mellom Hellas.  De kaller hendelsen «sjokkerende.

Mennene, hovedsakelig fra Afghanistan og Syria, ble funnet nær grensen etter å ha krysset Evros-elven i gummibåter, ifølge gresk politi. Barn var også gruppen, sa en talsperson for UNHCR til The Guardian.

«Vi ber om en fullstendig etterforskning fordi omstendighetene ikke er klare,» sa Stella Nanou, byråets talsperson i Athen. «Vi er alltid imot nedverdigende og grusom behandling, og det vi har sett er sjokkerende.»

Bilder av de nakne migrantene, noen med tegn på skader, dukket opp i helgen etter at de ble oppdaget av patruljevakter nær elven, som danner grensen mellom de to landene.

Den greske asyl- og innvandringsministeren, Notis Mitarachi, la ut en tweet med bildene på tirsdag.

 I en uttalelse sa gresk politi at mennene hadde sagt at de brakt til området i tre tyrkiske militærkjøretøyer før de ble beordret til å ta av seg klærne og deretter måtte gå ombord i gummibåtene.

Gruppen, som umiddelbart fikk klær, mat og førstehjelp, har blitt holdt i Feres politi- og grensevaktstasjon siden lørdag. De forventes å bli overført til Fylakio mottaks- og identifiseringssenter nær Orestiada, Hellas’ nordligste by, i løpet av de kommende dagene.

«UNHCR håper å snakke med gruppen i løpet av de kommende dagene,» sa Nanou.

Vindkraft: Energiformen som ikke kan brukes til å produsere seg selv

mest lest