Pence kaller utnevnelse av spesialetterforsker «veldig urovekkende»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. november 2022 | 08:35

Pence sier det har vært «år med politisering i justisdepartementet»

USAs tidligere visepresident Mike Pence kalte justisdepartementets utnevnelse av en spesialetterforsker for å etterforske tidligere president Trump «veldig urovekkende», i et intervju med Fox News.

USAs Statsadvokat Merrick Garland utnevnte fredag Jack Smith til rollen som spesialetterforsker for hele etterforskningen av dokumenter som ble holdt i Trumps hjem i Mar-a-Lago. Smith vil også føre tilsyn med DOJs etterforskning av Capitol-opprøret 6. januar 2021.

– Utnevnelsen av en spesialetterforsker er veldig urovekkende, sa Pence til Fox News.

– Ingen er over loven, men jeg er ikke sikker på at det er i strid med loven å ta dårlige råd fra advokatene dine, la han til.

Les også: Mike Pence: − Trumps ord var uforsvarlige

Pence pekte på «år med politisering i justisdepartementet», med henvisning til etterforskningen mellom Trump og Russland.

«Det har blitt avslørt FBI-agenter som forfalsker dokumenter, FBI bruker et Clinton-kampanjefinansiert opposisjonsforskningsdokument for å støtte to og et halvt år med Russland-jukset.»

Trumps presidentskap ble svekket av spesialadvokat Robert Muellers etterforskning av hvorvidt han og kampanjen hans samarbeidet med Russland for å påvirke presidentvalget i 2016.

Etter nesten to år ga Muellers etterforskning, som ble avsluttet i mars 2019, ingen bevis på kriminell konspirasjon eller koordinering mellom Trump-kampanjen og russiske tjenestemenn under presidentvalget i 2016.

Skal granskes av spesialetterforsker: – Dette er en skam – jeg kommer ikke til å delta

mest lest