Jobber med en hemmelig strøm-plan – vil løsrive strømprisen fra Europa

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. desember 2022 | 08:00

Det er Dagbladet som skriver at regjeringen jobber med en hemmelig plan for å løsrive den norske strømprisen fra Europa, men de ønsker ikke å gå ut offentlig foreløpig.

Ikke engang deres egne stortingspolitikere skal kjenne til arbeidet som skal ha pågått i lang tid og involverer flere departementer.

Ifølge Dagbladets opplysninger er dette målet til regjeringen:

  • Å skape et eget prisområde for strømmen som eksporteres. Dette kan innrettes på flere måter, men handler i realiteten om å lage et toprissystem der målet er å eksportere til europeisk markedspris og så få egne priser innen prisområdene i Norge.

Regjeringen jobber langs flere spor for å få ned strømprisene permanent ved å redusere påvirkningen fra kablene som knytter Norge til Europa, ifølge Dagbladet.

Det er også knyttet stor usikkerhet til innretningen av tiltakene og om de er juridisk og praktisk gjennomførbare.

Les også: Strømkrisen er politikerskapt

– Vi jobber selvfølgelig kontinuerlig med å finne løsninger på både energikrisen og strømpriskrisen, vi snur alle steiner. Hvilke spor vi til enhver tid jobber langs vil jeg ikke kommentere utover det jeg har varslet før, sier Olje- og energiminister Terje Aasland til Dagbladets opplysninger.

Det skal være stor frustrasjon internt i Arbeiderpartiet på Stortinget der de i lang tid har opplevd at de i møte med velgerne ikke har gode svar på hva partiet faktisk gjør for å bøte på problemet.

Dyrest strøm i Nord-Europa

mest lest