Delte ut penger til fattige – 85 døde og mer enn 300 skadd

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. april 2023 | 05:36

Det ble fulstendig panikk og kaos da noen kjøpmenn begynte å dele ut penger til fattige folk i hovedstaden Sana i Jemen.

Det skjedde sent onsdag da hundrevis av mennesker trengte seg inn på en skole i Sanaa i håp om å få rundt 10 dollar som ble delt ut av kjøpmenn for å markere de siste dagene av Ramadan, skriver Aljazeera.

– Minst 85 mistet livet og mer enn 322 ble skadd, sier en Houthi-tjenestemann til det franske nyhetsbyrået AFP.

– Kvinner og barn var blant de døde, sier han til nyhetsbyrået.

Opptak kringkastet av houthienes TV-kanal Al Masirah viste kropper pakket sammen, med folk som klatret oppå hverandre for å prøve å komme seg gjennom.

Øyenvitnene Abdel-Rahman Ahmed og Yahia Mohsen, fortalte nyhetsbyrået Associated Press at væpnede Houthi-soldater skjøt i luften i et forsøk på å få kontroll over folkemengden. Skudd traff angivelig en strømledning som eksploderte. Det utløste panikk og folk begynte å løpe og tråkke hverandre ned, sier øyenvitnene.

Det houthi-kontrollerte innenriksdepartementets talsperson Brig Abdel-Khaleq al-Aghri beskrev hendelsen som «tragisk», og skyldte på «tilfeldig fordeling» av midler uten koordinering med lokale myndigheter.

De to kjøpmennene som organiserte arrangementet ble pågrepet og en etterforskning var i gang, opplyser departementet. Houthiene kunngjorde at de ville betale rundt 2000 dollar i kompensasjon til hver familie som mistet en slektning, mens de skadde ville få rundt 400 dollar.

Hvor er «klimakrisen»? 

mest lest