Saken mot Alec Baldwin er henlagt

Avatar photo
Publisert 20. april 2023 | 22:25

I januar ble den amerikanske skuespilleren Alec Baldwin siktet for å ha drept filmfotografen Halyna Hutchins.

Hun døde etter at et skudd ble avfyrt under innspillingen av filmen «Rust» i oktober 2021. Baldwin skal ha holdt våpenet som skuddet løsnet fra.

Skuespilleren selv har benektet at han er ansvarlig for fotografens død. Han sier at han tok tak i våpenet, men at han ikke trakk i avtrekkeren.

Nå dropper statsadvokaten siktelsen mot Baldwin, ifølge Deadline og ABC News. Statsadvokaten har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse.

– Vi er glade for beslutningen om å henlegge saken mot Alec Baldwin, og vi oppfordrer til en skikkelig etterforskning av fakta og omstendigheter rundt denne tragiske ulykken, sier Baldwins forsvarere, Luke Nikas og Alex Spiro.

Deler av siktelsen frafalt også tidligere i februar for både Baldwin og Hannah Gutierrez-Reed, som var våpenansvarlig under innspillingen. Ifølge Deadline er sistnevnte fremdeles siktet for uaktsomt drap.

– Det verste som har skjedd i hele mitt liv

Først under et avhør med politiet fikk Alec Baldwin høre at kvinnen som ble skutt på settet hadde omkommet:

I et intervju med ABC News åpnet Alec Baldwin opp for første gang til offentligheten om den tragiske hendelsen.

– Dette er det verste som har skjedd i hele mitt liv, fortalte skuespilleren:

Ektemannen til den avdøde filmfotografen, Matthew Hutchins, har saksøkt Baldwin og resten av de som var ansvarlig for våpensikkerheten på settet.

SpaceX-raketten kom i spinn og eksploderte: – Vi lærte mye

mest lest