Kvinne ble dyttet og falt 50 meter – nå er hun utskrevet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. juni 2023 | 06:08

Etterforskningen fortsetter, og det kan ta flere måneder før det blir tatt ut tiltale mot den antatte gjerningsmannen.

Den 22 år gamle amerikanske kvinnen som ble dyttet ned i en 50 meter dyp kløft under et seksuelt overgrep i Sør-Tyskland onsdag, er skrevet ut fra sykehus.

Det sa politiets talsmann i Sør-Tyskland, Holger Stabik, mandag, ifølge AP.

Den 22 år gamle kvinnen hadde forsøkt å stoppe en 30 år gammel mann fra Michigan fra angivelig å angripe venninnen hennes etter å ha lokket dem inn på en sti som fører til et utsiktspunkt med utsikt over det berømte slottet, som trekker mer enn en million turister hvert år.

Mannen tok deretter kvelertak på 22-åringen og dyttet henne ned i den dype kløften.

Ifølge politiet skal mannen deretter ha forgrepet seg seksuelt på den 21 år gamle kvinnen, før også hun ble dyttet ned i juvet.

De to kvinnene ble reddet ut av juvet av et redningshelikopter og fraktet til et sykehus i nærheten. Her døde den 21 år gamle kvinnen av skadene natt til torsdag.

Angrepet fant sted onsdag nær den historiske Marienbrücke-broen i Bayern, kjent for sin vakre utsikt over Neuschwanstein slott og et av de mest populære turistmålene i Tyskland.

Ifølge politiet er den antatte gjerningsmannen en 30 år gammel amerikansk statsborger. Han flyktet fra stedet, men ble pågrepet kort tid etterpå og er i politiets varetekt. Han er siktet for drap, drapsforsøk og forsøk på seksuelle overgrep.

mest lest