Folkets Parti tapte 300.000 kroner på aksjer

Avatar photo
Publisert 20. juni 2023 | 16:10

Folkets Parti (tidligere Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger) i Vestfold og Telemark halverte partikassa på aksjeinvesteringer.

Fylkeslaget har nå rundt 300.000 kroner igjen på konto ifølge årsberetningen. Det betyr at de har tapt rundt halve partikassa på investeringene.

Styreleder Johan Morten Nome legger skylden på tidligere økonomiansvarlig Tommy Ballestad for at et så stort beløp er forsvunnet.

– Dessverre opplevde vi at Ballestad gikk ut over sine fullmakter og overførte 349.000 kroner til et eksternt meglerfirma for aksjeinvesteringer. Avtalen var 50.000 kroner til aksjekjøp og 300.000 til sparing. Pengene ble investerte i selskapene Flyr og XXL, og verdien på resten av aksjene er i dag på under 20.000 kroner, skriver Nome i årsberetningen.

Til NRK sier styrelederen at aksjene nå har en verdi på rundt 2000 kroner.

Ballestad, som har forlatt Folkets Parti (FP) til fordel for Industri- og Næringspartiet (INP), mener han kun har fulgt opp styrets vedtak om aksjeinvesteringer.

– Som økonomiansvarlig gjennomførte jeg bare det styret vedtok. Nå legger de skylden på meg for at investeringene ikke gikk som planlagt, sier Tommy Ballestad til NRK.

Les også: Brenna ga styreverv til venn: – Det er nesten ikke til å tro

Folkets Parti har nå engasjert advokat i et forsøk på å få Tommy Ballestad til å betale tilbake de drøyt 300.000 kronene.

Styreleder Nome forteller til NRK at pengene som forsvant på børsen får konsekvenser for partiets valgkamp.

– Å miste 300.000 er et kraftig slag for oss. Det er like mye penger tapt som vi nå sitter igjen med. Det gir oss et begrenset rom for valgkampen som begynner nå, og setter begrensninger for hvor mye aktivitet vi kan ha, sier Johan Morten Nome til NRK.

mest lest