Støre er optimistisk både på vegne av seg selv og norsk økonomi

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. desember 2023 | 11:25

Til tross for elendige meningsmålinger og et elendig valgresultat, mener statsminister Jonas Gahr Støre, at han har bred støtte i partiet, og er optimistisk både på vegne av seg selv og norsk økonomi.

– Det har vært mange vanskelige saker dette året. Men jeg liker ikke å grave meg ned i en negativ «synes synd på seg selv»-situasjon når jeg har mulighet til å være statsminister i en krevende tid og finne gode løsninger, sier Støre i et intervju med VG.

– I krisetid samler folk seg ofte rundt lederne sine, det gjør de ikke nå. Faktisk vil folk heller ha Høyre-leder Erna Solberg som statsminister, enn deg. Hvorfor er det sånn? Spør VG.

– Når økonomien til folk blir trangere, er det ikke uvanlig å holde dem som sitter med ansvaret ansvarlig. Men vi skal komme gjennom dette på en god måte, og vi begynner å se tegn på en positiv utgang av den økonomiske krisen vi har vært inne i.

Til tross for at Støre har måttet håndtere flere skandaler i egne rekker, økte renter og et dårlig valgresultat i året som har gått, er han klar på at ingen har bedt ham om å gå.

– Så ingen har bedt deg tre til side?

– Nei, svarer Støre, og påpeker at det er rom for slike diskusjoner i Arbeiderpartiet.

Støre sier at statsbudsjettet vil medføre en bedring av nordmenns økonomi i året som kommer.

– Vi bruker mye penger i norsk økonomi, men vi kunne brukt mer. Hadde vi gjort det tror jeg at vi hadde økt presset i norsk økonomi og fått en lengre periode med inflasjon, sier han til VG.

Statsministeren mener regjeringen har gjort de rette grepene slik at folk vil få bedre råd i 2024.

– Folk skal få bedre råd igjen, sa Støre tirsdag på sin halvårlige oppsummerende pressekonferanse i statsministerboligen.

mest lest