Svensk bestemor har ikke fått klem på 10 år: – Det føles så skammelig

Avatar photo
Publisert 26. august 2022 | 16:59

En historie om en ensom svensk 73-åring ved navna Anna går viralt på sosiale medier.

Den svenske nyhetsformidleren Allas har intervjuet den 73 år gamle kvinnen som forteller at hun ikke har fått en klem på 10 år eller har kontakt med barn og barnebarn.

– Jeg har to barn, flere barnebarn og oldebarn. Men jeg møter dem aldri. Vel, datteren min som bor i utlandet kommer vanligvis en gang i året. Men barnebarna snakker ikke svensk så det blir vanskelig å kommunisere. Jeg hører aldri noe fra det andre barnet. Jeg lengter hele tiden etter mine kjære, sier hun i intervjuet med Allas.

Kvinnen forteller at ensomheten startet da hun ble skilt fra mannen sin og at barna flyttet langt hjemmefra.

Nå har hun angst som følge av ensomheten. Grunnen til at den anonyme kvinnen ikke ønsker å fortelle barna om hvordan hun har det fordi hun ikke vil gi de dårlig samvittighet.

Gråter

Anna lever hun et liv der TV har vært hennes beste venn.

– TV-en fjerner bekymringene mine. TV-en og mine rutiner gjør at hver dag er den samme. Jeg ser på TV til tolv, og etter at jeg lager mat og spiser lunsj sover jeg i to timer. Da går jeg kanskje ut og handler, setter meg ved datamaskinen, løser kryssord eller hører på lydbøker. Så er det middag og så er det TV igjen før jeg legger meg for natten. Det er de samme ritualene hver dag.

Anna forteller at ensomhet kan være skambelagt.

– Jeg er alltid alene når jeg går på butikken eller går en tur. Det føles så skammelig, som om det sa «alene» stemplet i pannen, sier hun.

Anna forteller videre at hun gråter hver dag som følge av ensomheten. Den triste historien har gått viralt på sosiale medier i Sverige med tusenvis av delinger.

– Det er ti år siden jeg fikk en klem, sier hun avslutningsvis.

Valg i Sverige: SD bykser frem i innspurten

mest lest