Professor: – Strømkrisen slår alle rekorder i politiske lederes ansvarsløshet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 28. august 2022 | 18:03

Professor Øystein Rian mener en mektig «allianse» hindrer krisen i å bli løst.

Han mener prisutviklingen på strøm i Norge er «den største politiske skandalen i fredstid etter 1814», ifølge EnergiNytt24.no.

Rian uttaler seg samme dag som det varsles nye strømrekorder mandag. Da er det ventet at prisen i region sørvest vil passere 10 kroner Kwt inkluder moms.

Rian (77) er professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Han har politisk historie som fagfelt og gikk av i 2014.

– Strømkrisen slår alle rekorder i politiske lederes ansvarsløshet overfor egen befolkning, med lederne i AP og Høyre i førersetet påpeker han til nettavisen.

Øystein Rian. Foto: UiO

Rian mener det som har skjedde er at en mektig allianse av politiske partier, NHO, markedseksperter og media i kombinasjon har fratatt nordmenn deres «elementære trygghet i hjem og på arbeid».

Han mener videre at denne «alliansen» hindrer alle forsøk på å finne en løsning på krisen. Folk og bedrifter blir «kasteballer i et tøylesløst marked», sier han ifølge Energinytt24.

Rians uttalelser kommer mens kritikken mot så vel Jonas Gahr Støre som Erna Solberg er markert på sosiale medier. Saker om strøm dominerer listene over de sakene som skaper størst engasjement.

Skotter brenner strømregningene sine i protest

mest lest