Åkesson med knallharde krav til regjeringssamarbeid

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 7. september 2022 | 11:22

Det går fort mot valget i Sverige, som avholdes søndag den 11. september.

Dette valget vil bli helt avgjørende for hvordan Sverige vil forholde seg til mange utfordringer i tiden fremover.

I går så ble Jimmie Åkesson (SD), Nooshi Dadgostar (V), Ebba Busch (KD) og Annie Lööf (C), grillet av svensk TV 4.

Se litt av utspørringen her:

Uenigheten om veien videre er stor, og denne gangen er det en stor sjanse for at Sverigedemokraterna kan komme i regjering.

Kristendemokraterna og Moderaterna, er begge innstilte på samarbeid med partiet som for noen år siden var så utfryst i den svenske riksdagen, at ingen ville sitte ved samme bord i kantinen som dem.

Les også: Sp går ut av regjering dersom Ap går for EUs fjerde energipakke

Partileder for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, er innstilt på samarbeid, men stiller en rekke krav for at så skal skje.

– Vi er klar over at ikke all vår politikk vil bli en realitet etter regjeringsskiftet, men vi stiller krav innen en rekke politiske områder, og sikkerhetsspørsmål vil gå foran alt annet i neste regjeringsperiode, sa Åkesson på en pressekonferanse onsdag.

Partiet vil blant annet innføre tiggeforbud, utvisning ved lovbrudd og opprette visitasjonssoner, noe som vil innebære at politiet kan foreta kroppsvisitasjoner av personer og biler uten særskilt grunn.

SD vil også innføre forvaringsdommer for samfunnsfarlige kriminelle, senke den strafferettslige alderen i Sverige og innføre kraftige innstramminger av straffelovgivning og regler for prøveløslatelse.

Se Sverigedemokraternas valgkamp video her, hvor Åkesson bruker slagord som «Sverige skal bli bra igjen», og forteller litt om svensk historie og hvordan han ser for seg fremtidens Sverige.

 

 

Spetalen: – Valget for Norge står mellom å være fri eller trell

mest lest