Dagbladet om Listhaug: «Stortingsrepresentant for Putin»

Avatar photo
Publisert 20. september 2022 | 17:23

Dagbladet flyr av hengslene og beskriver Listhaugs kritikk av regjeringen som «farlig». De kaller henne «Putins lille hjelper» som «løper hans ærend».

På lederplass skriver avisen i dag at Sylvi Listhaug, leder for Fremskrittspartiet, tar vekk den viktigste forklaringsfaktoren til de høye strømprisene, nemlig krigen i Ukraina, når hun kritiserer regjeringen for å være «handlingslammet».

Dagbladet skriver:

«Et av Vladimir Putins viktigste verktøy i sin ferd mot å gjenskape et russisk imperium, er å så tvil og splittelse mellom vestlige politikere. FrP går rett på limpinnen.»

Avisen mener nemlig at når Sylvi Listhaug sier de andre partiene bør slutte å skylde på krigen i Ukraina, så tar hun skyld vekk fra «Putins autoritære skuldre», og plasserer den på de norske politikeres skuldre i stedet.

«Det er nesten utrolig at vi et halvt år etter invasjonen av Ukraina må bruke tid på å forklare Listhaug at den har fått konsekvenser for Norge.» Dette skriver Dagbladet til tross for at de senest i går kunne videreformidle til sine lesere at Listhaug er innforstått med at krigen i Ukraina er én av flere faktorer som spiller inn på strømprisene.

– Vi kjøper rett og slett ikke dette mantraet fra de andre partiene om bare å skylde på krigen i Ukraina, selv om den selvsagt har bidratt til at det har forverret seg, sa Listhaug til Dagbladet for bare noen timer siden.

Les også: Vegvesenet har funnet feil ved ytterligere to trebroer

Videre skriver avisen:

«Når noen partierbegynner å løpe hans ærend, tyder det bare på at han kan være i ferd med å lykkes,» og «de fleste andre stortingspartiene reagerer sterkt på Listhaugs alternative virkelighetsbilde – hun får stå alene som Putins lille hjelper.»

Dagbladet skriver også:

«Ja, det er flere årsaker til at strømprisene er høye nå. Flere kjernekraftverk i Frankrike er ute av drift, det har vært høy vekst i energietterspørsel etter pandemien, og prisene på CO₂-utslipp har også gått opp i Europa.» Strømkabler og eksport putter ikke Dagbladet på sin liste over forklaringer til de høye strømprisene.

Dagbladet tror Listhaug vil mobilisere hundretusener av velgere som med rette er frustrerte over de høye strømprisene.

Videre skriver de at alle forsøk på å gjøre det ved å rette «stortingsrepresentant for Putin» bør møtes med unison fordømmelse.

Listhaug kaller Dagbladets retorikk «lavmål»

I et innlegg på FrPs nettsider svarer Listhaug Dagbladet. Der skriver hun blant annet:

«La oss ført oppklare det åpenbare. Ja, den grufulle krigen mot Ukraina er selvsagt en viktig årsak til strømkrisen, og den har ført til at strømprisene har økt kraftig de siste månedene.

Men det skyldes også tabber som norske politikere har gjort, som å godkjenne de to siste utenlandskablene som har ført til høyere strømpriser i Norge. Derfor burde også andre norske politikere erkjenne sine tabber, og rydde opp i problemet istedenfor å utelukkende skyve krigen foran seg.»

Slik fungerer Himars-systemet som tar knekken på de russiske styrkene

mest lest