Idar Vollvik-selskap forhåndsolgte kryptomynt som ikke finnes: – Alle gjør det

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. september 2022 | 07:57

Idar Vollvik (54) vil gjennom selskapet Geddit lansere sin egen kryptovaluta ved navn Gedditcoin.

I selskapets årsregnskap for 2021 kommer det frem at selskapet har forhåndsolgt Gedditcoin til 12,57 millioner kroner. Kryptovalutaen, som enda ikke er ferdigutviklet, ventes ferdig i løpet av dette året, skriver Dagens Næringsliv.

Vollvik sier til DN at det er helt vanligt å forhåndsselge en kryptovaluta, som er under utvikling.

– Alle gjør det. Det brukes til å lage hele coin-systemet, sier han.

I 2021 fikk Vollvik-selskapet Geddit et driftsresultat på minus 5,2 millioner kroner, en liten bedring fra minus 9,5 millioner kroner året før.

Les også: Kunstig intelligens: Advarer om katastrofale konsekvenser

Torkel Rogstad, som er medgrunnlegger av bitcoinmegleren Bare bitcoin, er ikke sikker på at Vollviks kryptovaluta vil lykkes.

– Verdien av Gedditcoin fremstår meget tvilsom, i likhet med den overveldende majoriteten av kryptovalutaer som finnes. Her ville jeg personlig helt klart styrt unna, sier han til DN.

Rogstad sier det er vanlig å selge tokens til investorer i en tidlig fase. I Geddits tilfelle synes han risikoen så langt å ikke ha betalt så mye av seg

Gedditcoin er Vollviks nyeste store prosjekt.

I mai i år ble Vollvik dømt til 45 dager fengsel, for å pakke om og feilmerke munnbind. Vollvik anket saken, som forventes å bli behandlet av Gulating lagmannsrett i februar 2023.

Vollvik ble kjent for å ha gjort Chess til et hurtigvoksende mobilselskap. I 2008 solgte han selskapet til TeliaSonera for 1,77 milliarder kroner, med en gevinst på 1,1 milliarder.

Kryptovaluta kuttet energiforbruket med 99,5 prosent: – Men faller som en stein

mest lest