CNN-profil ydmyket på sin egen direktesending

Avatar photo
Publisert 21. september 2022 | 16:48

Den Amerikanske TV-profilen Don Lemon er godt kjent for sitt ytterliggående venstreorienterte ståsted.

Hillary Fordwich etterlot seg en målløs Don Lemon da hun gjestet CNNs direktesending . Hun gikk til frontalangrep på hans utsagn om at «reparasjoner».

Reparasjoner går ut på at samtlige av et lands skattebetalere må gi økonomiske utbetalinger eller andre fordeler til mørkhudede mennesker som erstatning for at forfedrene deres ble diskriminert gjennom historien.

Videoen har i skrivende stund blitt sett 6,7 millioner ganger på Twitter.

I intervjuet forsøker Don Lemon å danne en kobling mellom de økte levekostnadene i Storbritannia, og kongefamilies enorme formue.

I anledning dronning Elisabeths død, vil nemlig nyinnsatte kong Charles arve en enorm formue. Han slipper  å betale skatt på denne arven, ettersom monarkene i Storbritannia er unnlatt den britiske skatten som krever 40 prosent av all arv over 325.000 pund.

Don Lemon påpeker at mange vil vite hvorfor kongefamilien skal få beholde hele denne formuen, når de de kunne utbetale reparasjoner som erstatning for kolonitiden.

Dette faller ikke i god smak hos den Hillary Fordwich, som er profesjonell kommentator på den britiske kongefamilien.

Les også: Industri- og næringspartiet bykser frem til 2,1 prosent

Fordwich viser til at Storbritannia var de første til å avvikle slaveri, og at 2000 britiske sjøfarere døde i kampen for å stoppe slavehandelen.

– Det var de afrikanske kongene som buret inne og solgte sin egen befolkning for å tjene penger. Det var ikke briter eller hvite mennesker som løp inn i afrika for å kidnappe mørkhudede.

Avslutningsvis sier hun at hvis noen skal utbetale reparasjoner, så må vi se på hvem det var som solgte sitt eget folk som slaver og heller kreve reparasjoner fra de, i stedet for å straffe de som kjempet for å sette en stopper for slavehandelen.

Russisk bruk av atomvåpen er ikke bare mulig – det nærmer seg sannsynlig

mest lest