Motvind-sjef Salen mener NRK forsøkte å stigmatisere strømdemonstrasjon ved å nevne Demokratene

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 21. september 2022 | 07:49

Det er Eivind Salen, styreleder i Motvind Norge, som gir uttrykk for frustrasjon med NRKs dekning av mandagens strømdemonstrasjon utenfor Stortinget.

Salen er en av de mest aktive debattantene i norsk energidebatt med hyppige innlegg på Facebook i tillegg til jobben han har gjort siden 2019 i Motvind Norge i kamp mot vindkraftbyggingen til lands.

I et innlegg tirsdag reflekterer han over hendelsene mandag og det han så på NRK om kvelden.

– Det var en spesiell dag for meg, ikke å kunne være med i Oslo, og så bruke ledige øyeblikk til å prøve å høre nyheter på NRK, der alt dreide seg om gravferden i England. Det er vanskelig for meg å skjønne, at debatten er som den er inne på Stortinget, og høre hvordan den er ute blant folk og vite en god del om hvordan det egentlig står til gjennom omfattende arbeid i lang, lang tid, skriver Salen og viser et skjermbilde fra Dagsrevyens sending.

– Bildet er fra NRK-nyheter i går, flaggskipet Dagsrevyen, der jeg har måttet redigere bort teksten, fordi det stod og ble sagt demonstrasjonen var i regi av Industriaksjonen, og at det senere var av Demokratene, og andre, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter.

Salen er oppgitt:

– Det er svært, svært spesielt av NRK å trekke frem partiet Demokratene blant alle de andre partiene som deltok og lenge har deltok. Dere får ha meg unnskyld, men det må bli uttalt, det virker til å være et systematisk forsøk på å delegitimere meningsbærerne i stedet for å gå inn i diskusjonen.

Men det er ikke bare NRK som prøver å stigmatisere vindkraftmotstanderne og de som er engasjert i energidebatten, ifølge Salen.

– Jeg merker det selv. Jeg ser det i grupper dere innleggene mine blir delt, der jeg og Motvind Norge blir kalt både ytre høyre og ytre venstre, og en lang rekke beskyldninger som følger med på lasset, skriver han.

Til slutt refser han NRK:

– Det var mennesker som stod utenfor Stortinget i går, NRK. Det var folket. Dere er rikskringkasteren vår. Dere er den fjerde statsmakt. Dere er vaktbikkje, ikke på vegne av de innenfor Stortingets vegger, men de utenfor.

Det NRK-ankeret konkret sa var at «I hele dag demonstrerte Industriaksjonen og senere Demokratene og andre mot skyhøye strømpriser», mens det ble vist klipp av Demokratenes leder Geir Ugland Jacobsen. Innklippet med Demokratene var bare et av flere klipp som NRK Dagsrevyen hadde sydd sammen.

I kommentarfeltet til Salen er det en som skriver følgende.

– Jeg var der. Demokratene ble bedt om å gå, og lage sin egen demonstrasjon. De fleste stilte seg da oppe ved stortingstrappen. Det gikk stille og rolig for seg.

Konsekvensen av politikerklassens svik

mest lest