Russisk militærtopp sparket

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 24. september 2022 | 15:09

Dimitrij Bulgakov har ifølge russiske myndigheter fått sparken som viseforsvarsminister og er flyttet til en annen post.

General Bulgakov hadde logistisk ansvar for Ukraina-krigen. Et punkt analytikere har trukket frem som en svakhet for Russland. Nå melder det russiske nyhetsbyrået TASS at Bulgakov er ferdig i stillingen.

Oberstløytnant ved Krigsskolen, Palle Ydstebø, forklarer at logistikk, altså blant annet forsyning av mat, ammunisjon og våpen til kjempende styrker, har vært et problem for den russiske hæren i krigen mot Ukraina.

– På det nivået der er det også strategisk logistikk for å understøtte hele det russiske forsvaret. Der har de hatt en del problemer, blant annet med å etterforsyne styrkene i Ukraina, sier Ydstebø til Dagbladet.

I den pågående krigen med de med de logistikkproblemene russerne har hatt, er det en viktig stilling, sier han.

– Logistikk er en relativt tung prosess, det er ikke noe som fikses med å bytte ut en sjef. Det tar år og dag å fikse logistikksystemer. Russland er plaget med flere tiår med korrupsjon og neglisjering av logistikken. Mye av materiellet har bokstavelig talt råtnet på rot, forklarer oberstløytnanten.

Det er General Mikhail Mizintsev, mannen som angivelig står ansvarlig for det russiske angrepet på Mariupol og som har blitt dekorert som «Helt av Den russiske føderasjon», som tar over rollen som viseforsvarsminister.

mest lest