Statssekretær: – Viktig at de rødgrønne står sammen mot høyresiden

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 3. oktober 2022 | 08:03

De rødgrønne partiene må ikke kritisere regjeringen. Da vil velgere kunne gå til høyresiden.

Uttalelsen er fra statssekretær for statsminister Jonas Gahr Støre, Wegard Harsvik i Arbeiderpartiet.

Venstresideopposisjonen i Stortinget gjør ikke nok for å synliggjøre konfliktene mellom venstre- og høyresiden, sier han.

– I stedet løfter de fram nyanser av uenighet med regjeringen. Dermed får regjeringen kritikk fra begge sider, sier Harsvik til Klassekampen.

Statssekretæren er redd dette kan få velgere over til høyresiden.

– Dersom forestillingen både til venstre og høyre er at regjeringen er dårlig, går folk til slutt til de partiene som sier de vil bytte ut regjeringen. Alle gode krefter bør kjenne ett ansvar for å løfte konflikten med høyresiden, slår han fast.

Harsvik mener Rødt, SV, MDG, Ap og Sp, har et verdifellesskap som er ganske likt.

– Det er ett fellesskap på venstresiden som står for ett verdisyn og ett samfunnssyn som står i motsetning til det høyresiden står for, sier han.

Les også: Kritisk til «hvit» gullrekke på NRK: – Det irriterer meg (+)

Dårlige meningsmålinger mener statssekretæren skyldes at det er vanskelig å nå ut til folk med alt det positive som regjeringen har gjort og gjør.

– På den ene siden går det veldig bra. På den andre siden går det ikke så bra, slår han fast.

– Vi leverer på de viktige sakene for arbeidsfolk, som vi i fagrørelsen jobber så mye med. Vi er i gang med å fordele bedre, vi flytter makt. Men så er det krevende å nå gjennom med det til folk. Mange har satt seg på gjerdet.

Harsvik mener at regjeringen vil snu den negative trenden på meningsmålingene når folk flest får føle politikken deres på livet.

– Noen av de store utfordringene vi står i nå, vil bli løst eller så blir de en del av en ny normalsituasjon. Og så skal energikommisjonen legge frem sitt arbeid, og regjeringen skal vurdere litt større grep på energiområdet. Resultatet av flere ting vi har satt i gang, vil vise seg på arbeidslivsfeltet, på fordeling og skatt, på tillitsreform, avslutter statssekretæren.

Slik vil Barth Eide redde Norge fra klimakatastrofe

mest lest