Lars Thorsen i SIAN har blitt dømt til fengselsstraff

Avatar photo
Publisert 18. oktober 2022 | 17:21

Thorsen er dømt til fengselsstraff i tre uker og må betale saksomkostninger på 3000 kroner.

Lars Thorsen som er kjent for sin aktivisme i Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) var tiltalt for å ha utøvd vold mot tre personer ved å spraye forsvarsspray i ansiktene deres. To av personene fikk spray i øynene sine. Også en fjerde person fikk klærne sine ødelagt på grunn av forsvarssprayen.

En av personene Thorsen sprayet i fjeset var en mann som stjal en Koran fra Thorsen under en appell utenfor World Islamic Mission i Åkebergbeien.

I sin forklaring i retten ga Thorsen uttrykk for at han ville «merke» personen med rød spray slik at politiet enklere kunne arrestere vedkommende etterpå.

Thorsen sa også at han var redd for at personen skulle angripe ham fysisk. Retten festet ikke lit til dette.

En annen person ble sprayet med forsvarsspray utenfor Søndre Nordstrand Muslimske Senter. Heller ikke i dette tilfellet mener retten at det var snakk om nødverge.

Les også: Åtte av ti flyktninger har reist til sitt hjemland for å feriere

Et tredje tilfelle hvor Thorsen har brukt forsvarsspray fant sted utenfor Stovner Moské i Aasta Hansteens vei. For dette tilfellet ble Thorsen frikjent. Her var det en politimann som fikk forsvarsspray på seg i en situasjon som beskrives som truende og kaotisk, og hvor politiet hadde mistet kontrollen.

Thorsen var også tiltalt for å henge opp et banner med påskriften »OSLO JIHADSENTER» på Iman Aktivitetssenter. Her skal Thorsen ha påført bygningen skader som var estimert til å koste 16 500 kroner å utbedre, ifølge Vårt Oslo.

Denne ytringen mente retten at Thorsen kunne gjort uten å skade bygget. Retten fant ingen formildende omstendighet.

Thorsen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen. Men det aksepterte ikke retten som dømte Thorsen til fengselsstraff i tre uker og saksomkostninger på 3000 kroner.

Anker dommen

– Tingretten bedømmer ikkevoldelig avvergingshandling med rød spray mot voldelig angriper, som en uprovosert voldshandling. Dette viser en intellektuell kollaps, alternativt forsettlig politisk aktivisme fra dommerne. Det er også mangler ved rettens argumentasjon mht bannersaken og andre ting som jeg vil ta opp i anken, sier Lars Thorsen i en kommentar til iNyheter.

Forsvarer John Christian Elden argumenterte i retten for at ytringsfrihetshensyn burde vektlegges i straffutmålingen, men det var ikke tingretten enig i.

Postmodernismens falitt

mest lest