Musk kaller Kasparov en «idiot» etter Ukraina-kritikk

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 24. oktober 2022 | 21:04

Elon Musk kontret sjakklegenden Garry Kasparov, og kalte den russiske stormesteren en «idiot» for hans kritikk av Musks utspill om mulig fred i Ukraina.

Musk har blitt kritisert fra flere hold for å foreslå en FN kontrollert folkeavstemning i de områdene Russland har okkupert.

Selv om Musk har brukt titalls millioner dollar på å gi Ukraina sin Starlink-satellittteknologi under den åtte måneder lange krigen, protesterte kritikere mot hans forslag om at Ukraina skulle gi innrømmelser for fred.

«Kostnadene er enorme, men Ukraina betaler denne kostnaden,» sa Kasparov, som er en svoren fiende av Russlands president Vladimir Putin. «Så hvorfor sitter folk i komforten av herskapshusene sine i Silicon Valley og forteller Ukraina hvordan de skal gjøre sine egne saker? Det er moralsk idioti og geopolitisk blindhet.»

Kasparov (59), som ble født i den delen av det tidligere Sovjetunionen nå kjent som Aserbajdsjan, regjerte som verdensmester i sjakk fra 1985-2000. Han er nå styreleder i Human Rights Foundation og kommenterer ofte geopolitikk.

Men Musk var ikke imponert over Kasparovs kritikk og lot sine 110 millioner Twitter-følgere få vite det.

– Selv om det er sant at Kasparov er nesten like god til å spille sjakk som min iPhone, er han ellers en idiot, tvitret Musk og la til:

– Og jeg eier ikke engang et hus, enn si et «herskapshus», din drittsekk.

Elon Musk inkludert på angivelig ukrainsk «drapsliste»: – Bekymringsfullt

mest lest