Musk sparker Twitter sjefen og flere andre i ledergruppen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. oktober 2022 | 02:59

Elon Musk har betalt 44 milliarder dollar for Twitter. Nå forsvinner flere fra ledergruppen, ifølge internasjonale medier.

– Jeg gjorde det for å hjelpe menneskeheten, sier Musk.

En syv måneder lang forhandling har endelig kommet ved veis ende. Elon Musk og Twitter, har blitt enige. På fredag går fristen ut og avtalen er ventet å fullføres, skriver Financial Times.

Musk har sparket flere toppledere på Twitter etter offisielt å ha tatt kontroll over selskapet torsdag kveld.

Ifølge FOX Business så har Twitter-sjef Parag Agrawal, finansdirektør Ned Segal og Vijaya Gadde, leder for juridisk politikk, fått sparken. Musk hadde anklaget de tre for å villede ham og investorer over antall falske kontoer på plattformen.

Musk sa tidligere at han hadde planer om å kutte Twitters bemanning fra rundt 7.500 til rundt 2.000 ansatte, en nedgang på nesten 75%.

På onsdag besøkte milliardæren hovedkvarteret til Twitter i San Francisco. Han la ut en video der han bar på en vask.

Under skriver han: «Entering Twitter HQ – let that sink in!». Samme dag endret han biografien sin på Twitter til «Chief Twit».

– Årsaken til at jeg kjøpte Twitter er fordi det er viktig for sivilisasjonens fremtid å ha et felles digitalt torg, hvor et bredt spekter meninger kan debatteres på en sunn måte, uten at man tyr til vold, skriver Musk på Twitter torsdag.

– Det er derfor jeg har kjøpt Twitter. Jeg gjorde det ikke fordi det kommer til å være lett. Jeg gjorde det ikke for pengene. Jeg gjorde det for å hjelpe menneskeheten, som jeg elsker. Jeg gjorde det med ydmykhet, skriver han.

Musk kaller Kasparov en «idiot» etter Ukraina-kritikk

mest lest