Politiet ber om henleggelse i Tina-saken

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. november 2022 | 11:48

Politiet er ferdig med etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen. Ifølge siktedes forsvarer innstiller politiet på henleggelse.

Politiets innstilling er sendt til statsadvokaten, men politiet ønsker ikke å offentliggjøre den. Til VG sier forsvarer Stian Kristensen at han har fått beskjed om henleggelse.

– De pårørende er orientert om vår innstilling, men vi ønsker ikke å offentlig kommentere innholdet i den. Bakgrunnen for det er at det nå er opp til statsadvokaten å gjøre sin vurdering før riksadvokaten tar en endelig avgjørelse, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin i pressemeldingen.

Tina Jørgensen ble funnet drept 26. oktober 2000. Da hadde hun vært savnet siden en bytur i Stavanger en måned tidligere. Hun ble funnet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren.

Obduksjonen viste at hun ble slått i hjel, men politiet fant aldri noen gjerningsperson.

Jørgensens kjæreste var siktet og satt varetektsfengslet i syv uker, men han er senere tilkjent erstatning og oppreisning.

Saken ble deretter henlagt i 2003.

I september 2021 ble Johny Vassbakk pågrepet og siktet for drapet på Birgitte Tengs (17) på Karmøy i 1995. Han fikk samtidig status som mistenkt for drapet på Jørgensen.

Politiet opplyser at mistankegrunnlaget mot mannen bygger på at han var i Stavanger i tidsrommet da Jørgensen forsvant, samt hans modus og manglende alibi.

Totalt er det registrert i underkant av 1.800 tips i saken.

– Først og fremst er klienten min lettet. Det er som forventet. Det har aldri vært grunnlag for å sikte eller tiltale ham i denne saken. Det er ikke grunnlag for siktelse, sier forsvarer Stian Kristensen til NRK.

Bistandsadvokaten til Jørgensens etterlatte mor, Kjersti Jæger, ønsker ikke å kommentere innstillingen. Hun sier hun har hatt en god dialog med politiet gjennom etterforskningen, ifølge TV 2.

Frikjent Viggo Kristiansen kan risikere å måtte betale erstatningskrav til de etterlatte

mest lest