I dag sparkes halvparten av Twitters ansatte: Får beskjed på epost

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 4. november 2022 | 16:16

Elon Musk har tatt over eierskap og styring. Han har allerede sparket toppledelsen. Nå står en stor andel av de øvrige ansatte for tur. 

Beskjeden om folk får bli eller får sparken, skal komme i en e-post. Sendes den til de ansattes jobb-e-post, får de beholde jobben. Kommer den til deres private, er de sparket.

Låst ute

Det er allerede meldt at ansatte er låst ute av e-postkontoene sine og andre arbeidsverktøy.

Ansatte ble også låst ute av Twitters kontorer. De fikk beskjed om at det var midlertidig til de fikk beskjed om de kunne fortsette i jobben. Det skriver BBC.

«Vi forstår at dette vil ramme et stort antall personer som har vært verdifulle bidrag til Twitter,» skrev Twitter i en e-post.

«Men dette er dessverre nødvendig for å sikre selskapets suksess fremover.»

E-posten er ventet å komme klokken 17 norsk tid fredag.

Ansatte har allerede begynt å tvitre, på Twitter, om at de er sparket.

Mister inntekter

Twitter-eier Elon Musk er på sin side bekymret for inntektene til Twitter. En stor andel annonsører skal ha trukket seg som reaksjon på signalene den nye eieren har gitt om større ytringsfrihet på kanalen.

– Twitter har hatt en massiv nedgang i inntektene på grunn av aktivistgrupper som legger press på annonsører, selv om ingenting ved modereringen har endret seg og vi gjør alt vi kan for å tilfredsstille aktivistene, skriver Musk på Twitter ferdag ettermiddag norsk tid.

– For et rot! De prøver å ødelegge ytringsfriheten i USA, fortsetter han.

AOC fortsetter sin «Twitter-krangel» med Musk: – Jeg har vist kommet under «huden» på en viss milliardær

mest lest