Opphever erstatningsdommen mot fetteren – men familien er fortsatt splittet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 4. november 2022 | 15:42

Agder lagmannsrett har opphevet erstatningsdommen mot fetteren til Birgitte Tengs. Etter 25 år er fetteren endelig renvasket fullt og helt for drapet.

– Jeg er voldsomt fornøyd med det som har skjedd, men det kom ikke som en overraskelse, sier faren Jakob til NRK.

Fetteren ble i 1997 dømt for drapet på Birgitte Tengs. Året etter ble han frikjent i Gulating lagmannsrett, men likevel dømt til å betale 100.000 kroner i erstatning til Birgittes foreldre. Agder lagmannsrett har nå opphevet den dommen

– Jeg kan ikke legge skjul på at jeg er litt bitter på dette her, men sånn ble det. Vi har gjort det vi kunne. Ingen skal kunne påstå at vi ikke har lagt oss i selen. Til slutt så gikk det, men jammen har dette vært et langt løp, sier han til TV 2 og fortsetter:

– Når du får ødelagt 26 år av ditt liv, så er det absolutt ingen seier. Det er helt misforstått hvis noen tror vi har seiret i dag. Men en vi starter på en ny tid fra i dag av.

Det er ventet et søksmål mot staten for å få erstatning.

17. oktober kom nyheten om at 52 år gamle Johny Vassbakk er tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs (17) på Karmøy i 1995.

– Ikke overbevist

Foreldrene til Birgitte Tengs, Karin og Torger, har i alle år ment det var Birgittes fetter som begikk drapet og overgrep mot henne, skriver Nettavisen.

Moren Karin ble avhørt så sent som 27. mai i år, kort tid før politiet i Stavanger avsluttet etterforskningen av den årelange drapsgåten.

I dette avhøret skal moren til Birgitte ha uttrykt at hun er «hundre prosent sikker» på at det var fetteren som hadde begått drapet. Hun var da også sikker på at politiet hadde tatt feil mann når de når tiltalt Vassbakk og at bevisene mot ham var «syltynne».

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

En skammens dag for Arne Pedersen og flere andre

mest lest